VakıfBank'ta 'Kazan-Kazan'dıran Hisse Devri - Son Dakika
Güncel

VakıfBank'ta 'Kazan-Kazan'dıran Hisse Devri

VakıfBank\'ta \'Kazan-Kazan\'dıran Hisse Devri

VakıfBank'ın yüzde 58.51'lik hissesinin Hazine'ye devredilmesiyle hem Vakıflar, hem Hazine hem de VakıfBank kazanacak

03.10.2012 15:14

58 yıl önce kurulan ve bugün itibariyle piyasa değeri yaklaşık 10 milyar TL'ye ulaşan VakıfBank'ın, vakıflara ait yüzde 58.51 oranındaki hissesi Hazine'ye devrediliyor. Yapılacak hisse devriyle birlikte atalarımızın mirası olan vakıflar sürekli bir getiriye sahip olurken, VakıfBank stratejik hedefleri doğrultusunda büyümesini sürdürecek. Hazine de bankanın büyümesiyle, kazanan taraflardan biri olacak.

Bankacılığa getirdiği yenilikçi fikirlerle sektöre farklı bir anlayış kazandıran, Türkiye'nin en köklü bankalarından VakıfBank'ın ortaklık yapısı değişiyor. Yüzde 58.51'i Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından temsil ve idare edilen bankanın hisseleri Hazine'ye devrediliyor. "Kazan-kazan" ilkesiyle gerçekleşecek devir işlemiyle, hem vakıflar sürekli bir getiriye kavuşacak, hem VakıfBank stratejik hedefleri doğrultusunda büyümesini sürdürecek, hem de Hazine bankanın büyümesiyle verdiğinin fazlasını kazanacak.

Yılbaşına kadar tamamlanması beklenen devirle birlikte Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün temsil ve idare edeceği bir fon oluşturulması ve bu fon ile beraber vakıfların kuruluş senetlerinde yer alan amaçlarını yerine getirmelerini sağlayacak sürekli bir gelir elde etmesi amaçlanıyor. Hazine'nin, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne bu hisseler karşılığında özel tertip menkul kıymet ihraç etmesi planlanıyor.

VakıfBank uzun vadeli büyüme stratejisi geliştirecek

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, hisse devriyle VakıfBank'ın yeni hakim sermayedarının Hazine olacağını, bunun da bankanın büyüme stratejilerine ve hedeflerine ulaşmada çok önemli bir itici güç olacağını anlattı. Bankanın ortaklık yapısı ile hukuki statüsündeki belirsizliklerin ortadan kaldırılacağına ve bankanın büyüme stratejisine uygun güçlü bir sermaye yapısına kavuşacağına dikkat çeken Kalkan, "Hisse devriyle birlikte bankamız sağlam, güçlü ve kolay anlaşılır bir ortaklık yapısına kavuşarak uluslararası piyasalarda kredibilite artışı sağlayacak. Ayrıca stratejik büyüme hedeflerimiz doğrultusunda büyümemizi sürdürme imkanına kavuşacağız" diye konuştu.

Hisse satışı önemli kilometre taşlarından biri olacak

Kalkan, değerlendirmelerini şöyle tamamladı: "Bankada gerçekleştirdiğimiz önemli işlerden birisi bankanın Genel Müdürlüğünü finansın merkezi İstanbul'a taşımaktı. Yapılacak bu hisse devri de banka tarihinin önemli kilometre taşlarından biri olacak ve bankanın vizyonuna önemli katkılar sağlayacaktır. Bu hisse devrinin tüm tarafların mutabakatı, katkısı ve kazancı ile yapılıyor olması da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel VakıfBank'ta 'Kazan-Kazan'dıran Hisse Devri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement