Van'da KCK Davası - Son Dakika
Güncel

Van'da KCK Davası

Van\'da KCK Davası

Van'da 10'u tutuklu 13 sanıklı KCK duruşmasında savcı sanıkların tutukluluk halinin devamını istedi.

25.01.2013 14:05  Güncelleme: 08:23

Van'da 4 gündür süren ve aralarında Van Belediye Başkanı Bekir Kaya'nında bulunduğu 10'u tutuklu 13 sanıklı KCK duruşmasında savcı sanıkların tutukluluk halini devamını istedi.

Van'da 7 Haziran 2012 tarihinde KCK'ya yönelik yapılan operasyonda, aralarında Belediye Başkanı Bekir Kaya, Özalp Belediye Başkanı Murat Durmaz, Edremit Belediye Başkanı Abdulkerim Sayan, BDP İl eski Başkanı Cüneyt Caniş, Van Belediye Başkan Yardımcısı İhsan Güler'in de bulunduğu 13 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 10'u tutuklandı. Yapılan soruşturma sonrası KCK şüphelileri hakkında hazırlanan iddianameyle 'örgüt üyeliği' suçundan 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından dava açıldı. 4 gündür süren duruşmada bugün sanık avukatları deliller üzerindeki beyanlarını açıklarken, sanıklar hakkında da tahliye kararı verilmesini istedi.

Daha sonra Cumhuriyet Savcısı Recep Bakırcı mütalaasını verdi. Savcı mütalaasında tutuklu sanıkların tutukluluk halini davamını istedi. Müdahil avukatları ve sanıkların taleplerinin değerlendirilmesi ve karar için mahkeme heyeti, duruşmaya ara verdi.

OB,MÇ(FE/AAA) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'da KCK Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement