Van'daki Hasarlı Binaları Sakarya Üniversitesi İnceleyecek - Son Dakika
Güncel

Van'daki Hasarlı Binaları Sakarya Üniversitesi İnceleyecek

Van\'daki Hasarlı Binaları Sakarya Üniversitesi İnceleyecek

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Van Valiliği arasında Van Merkez ve Erciş ilçesinde depremde hasar gören binaların incelenmesi için protokol imzalandı.

12.01.2012 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) ile Van Valiliği arasında Van Merkez ve Erciş ilçesinde depremde hasar gören binaların incelenmesi için protokol imzalandı.

Sakarya Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, 17 Ağustos Marmara Depreminin ardından da hem kentte, hem çevre illerde binalarla ilgili incelemeler yapan Sakarya Üniversitesi, Van Valiliği ile imzaladığı protokol gereği, Van merkez ve Erciş ilçelerindeki orta hasarlı binaları inceleyecek. Van'da meydana gelen depremler sonrasında orta hasarlı olarak derecelendirilen binaların teknik açıdan onarım veya güçlendirme yapılıp yapılmayacağı tespit edilecek. Van'da bin dolayında binayı inceleyecek olan SAÜ, karot alma yöntemiyle malzemelerin dayanıklılığını da belirleyecek.

Van Valiliği tarafından belirlenecek binalarda yapılacak olan inceleme, malzeme dayanımlarının belirlenmesi ve binalarda teknik olarak güçlendirme yapılıp yapılamayacağı konusunda 40 günlük sürede rapor hazırlanacak. - Sakarya/ Adapazarı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Van'daki Hasarlı Binaları Sakarya Üniversitesi İnceleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement