Vatan Sevgisi Engel Tanımadı - Son Dakika
Güncel

Vatan Sevgisi Engel Tanımadı

Vatan Sevgisi Engel Tanımadı

Eskişehir'de, Engelliler Haftası münasebetiyle 20 engelli, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda temsili askerlik görevini yaptı.

13.05.2013 14:22

Eskişehir'de, Engelliler Haftası münasebetiyle 20 engelli, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda temsili askerlik görevini yaptı.

Nizamiye önünde karşılanan engelli vatandaşlara, kıyafet ve malzemeleri teslim edildikten sonra kısa süreli temel askerlik eğitimi verildi. Daha sonra tören alanında hazırlanan silahların bulunduğu masaların başındaki yerlerini alan engelliler, 'Askerlik Yemini' etti.

Törene, 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Hasan Basri Canbaz, Eskişehir Engelliler Koordinasyon Merkezi Müdürü Nazan Güleryüz Demir, temsili askerler ve aileleri katıldı.

Törende konuşan 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel, törenin, 1111 sayılı Askerlik Kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşların bu hak ödevlerini sembolik olarak yerine getirebilmeleri için tertiplendiğini söyledi. Konuşmasında engellilere seslenen Yüksel, "Silah, bayrak ve namusunuz üzerine yemin ederek gerektiğinde vatan için canınızı seve seve feda edeceğinize söz verdiğiniz. Şimdi sizler bu kutsal görevi yerine getirmek üzere and içerek göreve başlamış bulunmaktasınız. Bu görevi bir vatan borcu bilip katılmanızdan dolayı sizleri kutluyor, burada geçirdiğiniz bir günlük sürenin 1'inci Ana Jet Üs Komutanlığı'nı ve askerlik mesleğini tanımanız açısından güzel bir fırsat olduğunu düşünüyorum" dedi.

Yüksel, engelli ailelerine de seslenerek konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

"Her Türk asker doğar ve her anne baba çocuklarının asker olmasını gönülden ister. İşte bugün asker ocağına gönderdiğiniz kınalı kuzularınız için bu dileğinizin gerçekleştiğine hep beraber şahit olduk. Çocuklarınız artık bu şerefli yuvanın birer ferdi ve Atatürk'ün askerleri oldular. Onlarla gurur duyabilirsiniz."

Konuşmanın ardından tören, engelli askerlerin, ailelerinin ve komutanların toplu fotoğraf çekinmesiyle sona erdi.

Tören sonrasında 1'inci Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Recep Yüksel, temsili askerler ve aileleri, yemekhanede dua ederek karavanadan yemek yediler.

ENGEL TANIMAYAN ASKERLER, ASKER OCAĞINDAN AİLELERİNE MEKTUP YAZDI

1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'nda düzenlenen tören öncesi temsili askerlik vazifelerini yerine getiren 20 engelli, asker ocağından ailelerine mektup yazdı. Yanlarındaki rütbeli personellerin yardımıyla anne, baba, kardeş ve eşlerine mektup yazan engel tanımayan askerler, mektuplarında asker ocağında yaşadıkları anıları anlatırken, askerlik yapmanın çok güzel bir duygu olduğunu kaleme aldılar.

ABİ KARDEŞ ASKERLİK GÖREVİNİ AYNI ANDA YAPMANIN MUTLULUĞUNU YAŞADI

Ayrıca, 1'inci Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndaki düzenlenen törende yer alan engelli Selçuk (30) ve Sercan (28) Sasa kardeşler, ağabey ve kardeş olarak askerlik görevlerini aynı anda yerine getirmenin mutluluğunu yaşadılar. Tören alanında konuşan engelli kardeşlerin anneleri Ayten Sasa, iki oğlunun da aynı anda askerlik yapmasından dolayı çok gururlu olduğunu kaydetti. Oğullarının askerlik yapacakları günü iple çektiğini ve çok heyecanlı olduklarını aktaran Sasa, "Oğullarımın askerlik yapmalarını istiyordum ama askerlik yapmaya elverişli olmadıkları için yapamadılar. Böyle bir imkan sağlanarak çocuklarımın askerlik yapmaları beni çok mutlu etti. Ayrıca bu imkanın sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Çocuklarım günlerdir asker olacağım diye çok heyecanlıydı ve bir haftadır 'Anne ne zaman asker olacağız' diye soruyorlardı" dedi.

Öte yandan temsili askerlik görevini yapan görme engelli Murat Soysal (42) ise, yıllardır vatani görevini çok fazla yapmak istediğini, ama görme engeli nedeniyle yapamadığını ifade ederek, temsili de olsa askerlik vazifelerini yapmalarına vesile olan herkese çok teşekkür ettiğini bildirdi.

Soysal, temsili askerliği esnasında oğluna ve eşine mektup yazdığını da sözlerine ekledi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Vatan Sevgisi Engel Tanımadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement