Viyana'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi - Son Dakika
Güncel

Viyana'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi

Viyana\'da İsrail\'in Gazze saldırıları protesto edildi

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen yürüyüşte, İsrail'in Gazze'ye yönelik 6 aydır sürdürdüğü saldırılar protesto edildi. Göstericiler Filistin bayrakları ve pankartlar taşıyarak insanlık dışı uygulamaları anlattı. Avusturyalılar da göstericilere destek verdi.

13.04.2024 20:27  Güncelleme: 20:28

Avusturya'nın başkenti Viyana'da düzenlenen yürüyüşte, İsrail'in Gazze'ye yönelik 6 aydır sürdürdüğü saldırılar protesto edildi.

Başkentin önemli noktalarından Mariahilfer Strasse'de toplanan göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra "Soykırıma hayır", "Acil ateşkes" ve "Özgür Gazze" yazılı pankartlar taşıdı.

İnsan Hakları Meydanı'na yürüyen göstericiler, "Çocuk katili İsrail", "Filistin'e özgürlük" ve "Gazze'yi yaşat" sloganları attı.

Yürüyüş boyunca İsrail'in, Gazze'de 34 bine yakın Filistinlinin hayatını kaybetmesine yol açan saldırıları, insani yardımları engellemesi, hastane, okul, kilise ve camileri yerle bir etmesi gibi insanlık dışı uygulamaları vatandaşlara anlatıldı.

???????Protesto sırasında çok sayıda Avusturyalı da zafer işareti yaparak ve alkışlarla göstericileri destekledi.???????

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Viyana'da İsrail'in Gazze saldırıları protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement