Yağış Nedeniyle Köy Çamur Altında Kaldı - Son Dakika
Güncel

Yağış Nedeniyle Köy Çamur Altında Kaldı

Yağış Nedeniyle Köy Çamur Altında Kaldı

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Yaygınsöğüt köyü, şiddetli yağış ve dolu nedeniyle çamur altında kaldı.

25.06.2012 21:52

Sivas'ın Suşehri ilçesine bağlı Yaygınsöğüt köyü, şiddetli yağış ve dolu nedeniyle çamur altında kaldı.

İlçeye bağlı 60 haneli Yaygınsöğüt köyü, öğle saatlerinde 1 saat kadar etkili olan dolu ve ardından başlayan şiddetli yağmur ile birlikte çamur altında kaldı. Kılıçkaya Barajı Hidroelektrik Santrali Yol kavşağının sağ ve sol kısmında bulunan tüm ekili arazi, dağdan kopup gelen çamur ve kaya parçalarının altında kaldı.

Olay yerine gelen Gökçekent Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri güvenlik önlemleri alırken, Suşehri 163. Karayolları Şube Şefliği'ne bağlı iş makinesi köyün ulaşımını sağlayan ve dağdan kopup gelen kaya parçalarının kapattığı yolu açmak için yoğun çaba harcadı.

Yağış sırasında Suşehri'ne ailesiyle otomobiliyle seyir halinde olan Köksal Uyanık isimli vatandaş, "Ailemle birlikte otomobilimle Suşehri'ne geliyordum. Çok şiddetli yağmur vardı. Bir anda önümüze toprak ve kaya parçaları geldi, neye uğradığımızı şaşırdık ve burada mahsur kaldık" dedi.

Köy Muhtarı Osman Şahin ise, köyde zararın büyük olduğunu söyleyerek, "60 haneli köyümüzün tüm ekili arazileri, yaklaşık 1 saat süren ilk önce dolu, daha sonra şiddetli yağmur neticesinde dağdan kopup gelen çamur ve kaya parçalarıyla çamurun altında kaldı. Zararımız büyük, yetkililerden köyümüze yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı. Yaygınsöğüt köyü sakinleri de, çok mağdur durumda olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istedi.

Öte yandan, bir elektrik direğinin üzerinde yuvaları bulunan leyleklerin dağıldığı ve yuvada bulunan yavrularının da sele kapıldığı öğrenildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yağış Nedeniyle Köy Çamur Altında Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement