Yaş Kararları Açıklandı (4/son). - Son Dakika
Güncel

Yaş Kararları Açıklandı (4/son).

Yaş Kararları Açıklandı (4/son).

Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Korgeneral Abidin Ünal'ın sürpriz bir şekilde bu göreve atanmadığı Yüksek Askeri Şura'da, 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Korgeneral Abidin...

03.08.2013 15:04

Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Korgeneral Abidin Ünal'ın sürpriz bir şekilde bu göreve atanmadığı Yüksek Askeri Şura'da, 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı Hava Kuvvetleri Komutanı olması beklenen Korgeneral Abidin Ünal'ın sürpriz bir şekilde bu göreve atanmadığı Yüksek Askeri Şura'da, 33 general ve amiralin görev süreleri bir yıl uzatıldı.

1 Ağustos'ta toplanan ve 3 gün süren Yüksek Askeri Şura kararlarına göre, bu yıl rütbe bekleme süresini dolduran 41 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle 30 Ağustos 2013 tarihinden itibaren, 2 general ise yaş haddini doldurduğu için 1 Eylül 2013 tarihinden itibaren emekliye ayrılacak. Yüksek Askeri Şura kararları uyarınca 33 general ve amiralin görev süreleri ise bir yıl uzatıldı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nda görev süreleri uzatılan komutanların isimleri şöyle:

"Korgeneral Adem Huduti, Tümgeneraller Haluk Cumali Çetinkaya, Taner Düvenci, Fahri Kır, Uğur Tarık Özkut, Muharrem Yavaş. Tuğgeneraller Ali Rıza Kuğu, Orhan Çınar, İsmail Gümüştekin, İsmail Hakkı Önder, Nejdet Yatgın, Mehmet Kaya, Metin Keşap, Yücel Karauz, Mehmet Faruk Alpaydın, Yıldırım Alel, Ferhat Özsoy, Mustafa Şenol ve Ali Akif Vurucu."

-KORGENERAL EKER 1 YIL DAHA AYNI RÜTBEDE-

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda ise Tuğamiral Gündüz Alp Demirus ve Ahmet İskender Yıldırım bu rütbede bir yıl daha bekleyecek. Korgeneral Abidin Ünal'ın Hava Kuvvetleri Komutanı olmasına kesin gözüyle bakılırken rütbe bekleme süresi sürpriz bir şekilde 1 yıl uzatıldı. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nda Tuğgeneraller Mustafa Avcı, Mehmet Argun ve Mehmet Tümay Özer bu rütbede bir yıl daha bekleyecekler. Jandarma Genel Komutanlığı'nda ise Korgeneral Osman Eker görevine bu rütbede bir yıl daha devam edecek. Jandarma Tümgeneraller Harun Ocaklı, Mustafa İhsan Batı, Tuğgeneraller Ünal Karaosmanoğlu, Necdet Köse ve Mustafa Çitil YAŞ'da terfi alamayan isimler oldu. Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde görevli Tuğgeneral Mustafa Başbozkurt ile Tuğamiral Hayati Bilgiç bir yıl daha aynı rütbede kalacaklar. (ANKA/SON)

(YE/ORH) - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Yaş Kararları Açıklandı (4/son). - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement