Yatalak Yaşlının Rapor Sıkıntısı - Son Dakika
Güncel

Yatalak Yaşlının Rapor Sıkıntısı

Yatalak Yaşlının Rapor Sıkıntısı

65 yaşındaki yatalak Zeynep Dal'ın yakınları, 5 yıldır 'bakıma muhtaç' raporu alamıyor.

06.05.2012 09:37  Güncelleme: 10:58

Gaziantep Yavuzeli ilçesine bağlı Akbayır köyünde ikamet eden ve yatalak olduğu belirtilen 65 yaşındaki Zeynep Dal'ın yakınları, 5 yıldır hastalarına bakıma muhtaç raporu alamadıklarını söyledi.

5 yıldır eşinin tedavisi için hastane hastane dolaştığını ifade eden Hasan Dal (65), doktorların 'Bakıma muhtaç değil' raporuna tepki gösterdi. Eşinin yürüyemez ve iş göremez durumda olduğunu ileri süren Hasan Dal, "Eşimi 5 yıldır Sağlık Kurulu'na götürüyorum ve her defasında da sağlam raporu veriliyor. Bakıma muhtaç olan eşim kendi başına hiçbir şekilde ayağa kalkamadığı gibi ihtiyaçlarını da bizlerin yardımıyla görebiliyor. Yemeğini bile biz veriyoruz. Eşim bu durumdayken Sağlık Kurulu eşime maaş bağlanmaması için yüzde 52 özürlü raporu veriyor. Ben bu durumun düzeltilmesini ve eşimin maaşa bağlanmasını istiyorum. Çünkü bütün işimizi gücümüzü bırakarak eşimin hayata tutunması için çaba gösteriyoruz. Elbette bu bizim görevimiz. Ama devletin bu konuda bizlere destek olmasını bekliyoruz" dedi.

Yerinden kalkamadığı belirtilen yatalak hasta Zeynep Dal'ın üç öğün yemeği ile ihtiyaçlarını yakınları sayesinde gördüğü ifade edildi. Zeynep Dal ve ailesi, yetkililerden ilgi bekliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Yatalak Yaşlının Rapor Sıkıntısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement