"Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz" Projesi - Son Dakika
Güncel

"Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz" Projesi

"Yaz Kur\'an Kursları\'nda Spor Yapıyoruz" Projesi

Proje, Kur'an kurslarına ve spor faaliyetlerine olan ilgiyi artırdı Edirne Müftüsü Üzüm: "Geçen yıla göre Edirne'de yaz kurslarına müracaat oranı yüzde yüz arttı" Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ocak: "Yazın Kur'an kursunda spora başlayan çocuklarımız devamını yıl içerisinde getirmeye başladılar"

28.07.2013 11:22

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı arasında imzalanan protokol gereğince uygulanan  "Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz" projesi  Kur'an kurslarına ve spor faaliyetlerine olan ilgiyi artırdı.

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çocukların Kur'an kurslarına olan ilgisinin kendilerini memnun ettiğini söyledi.

Çocukların, kurslarda namaz kılmayı ve dua etmeyi cami ortamında öğrendiklerini belirten Üzüm, kursların çocuklara kendilerine, çevrelerine, ailelerine, ebeveynlerine ve topluma karşı saygı ve sevgi göstermeyi öğrenme fırsatı sunduğunu ifade etti.

Kurslara katılan öğrencilerin spor yapmasının önemli olduğunu belirten Üzüm, "Öğrencilerimiz camide sevgi eksenli bir eğitim alırken, hem de spor yaparak boş vakitlerini dolu dolu ve sıkılmadan geçirme şansı yakalamış oluyorlar. Proje çok güzel bir çalışma ve gerçekten Kur'an kurslarına ilgiyi artırdı. Geçen yıla göre yaz kurslarına müracaat oranı yüzde yüz arttı" dedi.

Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Serhat Ocak da protokol kapsamında Edirne'de Kur'an kurslarına giden 3 bin çocuğun spor faaliyetleri yaptığını belirtti.

Çocukların seçtikleri spor branşına göre Edirne Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü'nün tesislerinde ya da cami bahçelerinde oluşturulan alanlarda spor faaliyetlerine katıldığını ifade eden Ocak, "Atletizm, yüzme, futbol, jimnastik, güreş, okçuluk, tekvando ve tenis gibi birçok branşta etkinlikler düzenliyoruz. En çok talebin bin başvuruyla yüzme branşına olduğunu görüyoruz. Çocukların yüzmeye aşırı bir ilgisi var" diye konuştu.

İmzalanan protokolün, birçok çocuğun spora başlamasına vesile olduğunu aktaran Ocak, şunları kaydetti:

"Yazın Kur'an kursunda spora başlayan çocuklarımız devamını yıl içerisinde getirmeye başladılar. Kur'an kursları spora başlangıçta bir adım oldu. Geçen sene yapmış olduğumuz çalışmalar neticesinde yüzme branşındaki faaliyetlerine devam eden birçok çocuk var.  Diğer branşlarda da devam eden sporcular var. Bu protokolün böyle bir faydası da oldu." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Yaz Kur'an Kursları'nda Spor Yapıyoruz' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement