'yedi Tepe İstanbul' New York'ta - Son Dakika
Güncel

'yedi Tepe İstanbul' New York'ta

\'yedi Tepe İstanbul\' New York\'ta

Moda tasarımcısı Mehmet Köymen'in New York'ta gerçekleştirdiği 'Yedi Tepe İstanbul' defilesi büyük beğeni topladı.

18.09.2011 11:35

Moda tasarımcısı Mehmet Köymen'in New York'ta gerçekleştirdiği 'Yedi Tepe İstanbul' defilesi büyük beğeni topladı. New York'un Manhattan semtinde ikinci kez defile düzenleyen Köymen'in, Türkiye'nin, Osmanlı'ya değin uzanan tarihi dokusundan esinlenerek tasarladığı giysilerde erguvan, yaprak yeşili ve kahverenginin tonları ağırlıklı renkler oldu.

Türkiye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın eşi Lale Apakan, Büyükelçi Yardımcısı Fazlı Corman'ın esi Gülhan Çorman, New York Başkonsolosu Mehmet Samsar, eşi Feruze Samsar'ın da izlediği defileye Amerikalı ve Türklerden oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. New York'un gece kulüplerinden Slate'de düzenlenen defile sonunda, mankenlerin ellerinde ay yıldızlı bayrakla podyuma çıkmaları izleyiciler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Defilenin ardından gazetecilere kısa bir açıklama yapan Mehmet Köymen, birincisi Atatürk Okulu yararına olmak üzere, New York'ta ikinci bir defile gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. Koleksiyonunu, İstanbul'un 800 yüz yıllık geçmişinde yedi tepesinden bakıldığı zaman gözüken renklerden oluşan renk yelpazesinde hazırladığını belirten Köymen, 'Koleksiyonu hazırlarken esin kaynağım, ülkem geçmişim ve Osmanlı medeniyetinin geçmiş izlerini araştırarak yapıyorum, fakat amacım çağdaş Türk kadınını laik Atatürkçü Türk kadınını, dünyaya duyurmak onun çağdaş çizgisini dünyaya duyurmak. Türk kadını dünyanın en önemli en güzel kültürlü kadınlarından birisi çünkü Atatürk'ün ilkeleriyle yaşayan bir kadın o, bu nedenle amacım onların güzelliğini şıklığını ve başarısını dünyaya duyurmak; diye konuştu.

Aynı tarihlerde İstanbul Moda Haftası olmasına karşın, tercihini New York'tan yana kullandığını dile getiren Köymen , 'Bu koleksiyon çok özel bir koleksiyon, 'Yedi Tepe İstanbul' İstanbul'da da bir vakıf yararına sergilenecek. Ardından da Ankara da 'rett sendromlu' çocuklar yararına sergilenecek. Aralık ayında da Moskova da bu koleksiyonu sergileyeceğim? dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'yedi Tepe İstanbul' New York'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement