Yedikule Bostanlarında Seyyar Baraka Yıkımı - Son Dakika
Güncel

Yedikule Bostanlarında Seyyar Baraka Yıkımı

Görüntü Dökümü : Zabıta ile seyyar baraka sahiplerinin kargaşası Zabıta ekiplerinin yıkımı Baraka sahibi ile röportaj Yedikule bostanlarında seyyar baraka yıkımı İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, surların dibinde yer alan bostanlardaki seyyar baraka ve seraların yıkımını gerçekleştirdi İBB ekiplerince sur dibinde yer alan bostanlarındaki seyyar baraka ve seralar zabıta ve iş makinesiyle yıkıldı.

13.01.2016 19:47

Görüntü Dökümü :

Zabıta ile seyyar baraka sahiplerinin kargaşası

Zabıta ekiplerinin yıkımı

Baraka sahibi ile röportaj Yedikule bostanlarında seyyar baraka yıkımı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, surların dibinde yer alan bostanlardaki seyyar baraka ve seraların yıkımını gerçekleştirdi

İBB ekiplerince sur dibinde yer alan bostanlarındaki seyyar baraka ve seralar zabıta ve iş makinesiyle yıkıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri, Topkapı ile Yedikule arasındaki Yedikule Bostanları'nda yer alan ve yasalara aykırı imar edilen seyyar baraka ve seraların boşaltılması için çiftçilere yasalara aykırı tebligat gönderdi.

Çevik kuvvet ekipleriyle sur dibindeki bostanlara gelen İBB'ye bağlı zabıta ekipleri iş makinesi ve balyozlarla bu yapıları yıktı.

Bostanlar için kurulan barakalarla yıkıma başlanmasına bazıbostan işletmecileri tepki gösterdi.

Bu kişilere zabıta ekiplerince müdahale edilerek bölgeden uzaklaştırıldı.

Gazetecilere açıklama yapan işletmeci Kadir Kaplan seçimden sonra kendilerine özel bir alan tesis edileceğini belirterek, belirterek, "Bizler çiftçiliğin yanında burada tarihi surları kolluyoruz. Bize verilen sözler tutulmadı. Ayrıca bugün haber verilmeden ve zor kullanarak yerimiz işgal edildi. Yüzümüze gaz sıkıldı. Yazıklar olsun" diye konuştu.

Bostanların, Osmanlı dönemine kadar uzandığını, hendekler içerisinde, yüzyıllar boyunca sebze bostanlarının yer aldığını vurgulayan Özkan Ökten ise "Bize 'görüntüyü bozuyorsunuz' diyorlar. Halbuki bostanlar da surlarla birlikte bir dünya mirası dedi.

Yedikule Bostanlarında Seyyar Baraka Yıkımı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yedikule Bostanlarında Seyyar Baraka Yıkımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement