Yeni Bir Suriye Skandalı - Son Dakika
Güncel

Yeni Bir Suriye Skandalı

Yeni Bir Suriye Skandalı

Danimarka Televizyon Kanalı TV2'de yayınlanan bir görüntünün arkasından gazetecilik skandalı çıktı.

12.03.2013 15:17  Güncelleme: 15:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Danimarka'da bir televizyon kanalında Suriye ile ilgili haber sunulurken 'Assassin's Creed' adlı bilgisayar oyunundan görsel kullandığı ortaya çıktı.

Danimarka'da yayın yapan TV2 adlı kanalda yayınlanan görüntü, Suriye hakkındaki haberlerle ilgili şüpheleri artırdı.

Kanalın haber saatinde iç savaşın Suriye'deki tarihi mirasları nasıl etkilediği anlatılırken sunucu Cecilie Beck'in arkasındaki görüntü skandal yarattı.

BİLGİSAYAR OYUNU ÇIKTI

Kullanılan fotoğrafın Suriye sokaklarından değil bir bilgisayar oyunundan olduğu ortaya çıktı. Assassin's Creed adlı oyunun Suriye'de geçen bölümündeki görüntüler gerçek sanılıp haber kanalı tarafından kullanılmıştı.

IRA ÖRNEĞİ

Kanalın haber müdürü Jacob Nybroe, bu olayın kendilerine internetten bulunan ve haber için kullanılan materyallerin ve fotoğrafların kaynağını kontrol etmenin önemini hatırlattığını ifade etti.

Geçtiğimiz yıl da İngiliz kanalı ITV, İrlandalı örgüt IRA ile ilgili bir haber programında yine bir video oyunundan görüntüler kullanmış, gerçek ortaya çıkınca izleyicilerinden özür dilemek zorunda kalmıştı.

CNN'DE SAHTE HABER SKANDALI

Geçtiğimiz günlerde de benzer bir skandal CNN'de yaşanmıştı. CNN'in sürekli Suriye'den haber aldığı Danny Dayem'in uydurma haber yaptığı, video görüntüleriyle ortaya çıkmıştı.

Dayem olayı çelişkili argümanlarla normal göstermeye çalışmış , özür dilemek yerine olayın ortaya çıkmasına üzülerek, 'O kısımları silsek iyiydi' diyerek skandalı doğrulamıştı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Yeni Bir Suriye Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement