Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri - Son Dakika
Güncel

Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri

Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri

Sosyal Girişimcilik çalıştayında b-fit konuşuldu!

28.11.2012 13:17

Koç Üniversitesi ve Sarıyer Belediyesi tarafından 27 Kasım Salı günü gerçekleşen"Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri: Sosyal Girişimcilik" konulu çalıştaya örnek girişim olarak gösterilen b-fit'in Kurucu Ortağı Bedriye Hülya konuşmacı olarak katıldı.

Sadece 30 dakikalık egzersiz programıyla kadınları hızlı ve etkili spor yapmaya yönlendiren Türkiye'nin ilk ve en büyük spor ve yaşam merkezi b-fit, Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri: Sosyal Girişimcilik" konulu çalıştayda girişimcilik örneği olarak konuşuldu.

b-fit Kurucu Ortağı Bedriye Hülya, yaptığı konuşmada "b-fit, yüzde yüz Türk markasıdır. b-fit ile gerçekleştirdiklerimizi başkasından beklemek yerine hep beraber yaptığımız için başarılı bir sosyal girişim olarak adımızdan söz ettirdik" dedi. b-fit fikrinin ortaya çıkışını da anlatan Hülya "Ben sporu çok sevmeme rağmen iç mekanda spor yapmayı sevmeyen bir insandım. En uzun spor merkezi üyeliğim 2 ayı aşamamıştır. Amerika'da yaşarken masa başı iş nedeniyle oldukça fazla kilo aldım. Öğlen tatilinde ofisimizin yan sokağında bulunan bir spor merkezine gitmeye karar verdim. Bırakırım nasılsa diye düşünürken 6 ay su gibi akıp geçti ve ben farkına bile varmadan günde sadece yarım saatimi ayırarak kısa sürede 2 beden inceldim. Sistemin benim üzerindeki faydalarını görünce Amerika'da tanıştığım bu sistemin kadınların spora olan ihtiyacını cevaplamak için iyi bir araç olduğuna inandım. Bu sistemi Türk kadınının anatomik yapısına, geleneklerine göre şekillendirerek 2 yıl kadar araştırma yaparak Türkiye'ye getirdim. " dedi.

Konuşmasında kadın girişimci olmanın öneminden de bahseden Hülya, kadınların girişimci olmak yolunda çevresinden olumsuz tepkiler aldığı ve daha girişimlerine başlamadan vazgeçtikleri sorununa değindi. Bu konuda özellikle kadın girişimcilere, hazırlık aşamalarında iyi araştırma yapmaları ve çevreden gelen negatif etkileri göz ardı etmelerini tavsiye etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Yerel Kalkınmada İşletme Çözümleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement