Yeşilay'dan Yeni Yıl İçin Sosyal Medya Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Yeşilay'dan Yeni Yıl İçin Sosyal Medya Kampanyası

Yeşilay\'dan Yeni Yıl İçin Sosyal Medya Kampanyası

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yılbaşı kutlamalarında aşırı alkol tüketimi nedeniyle yaşanan üzücü olayların önüne geçmek için sosyal medyada #İcmesen etiketi ile kampanya başlattı.

24.12.2013 11:20

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, yılbaşı kutlamalarında aşırı alkol tüketimi nedeniyle yaşanan üzücü olayların önüne geçmek için sosyal medyada #İcmesen etiketi ile kampanya başlattı.

Yeşilay Genel Başkanı Prof. Dr. M. İhsan Karaman, yaptığı yazılı açıklamada, eğlenceyi alkolden bağımsız düşünemeyen bir zihniyet yaratılmaya çalışıldığını savunarak, "Görüyoruz ki eğlence adı altında, yılbaşı gecesi aşırı alkol tüketimi nedeniyle, bireyler sadece kendilerine değil etrafındakilere de zarar veriyor" ifadesini kullandı.

Özel zamanlarda alınan veya denenen alkolün zamanla alışkanlığa dönüşebildiğine işaret eden Karaman, şu bilgileri verdi:

"Kendisini sosyal içici olarak sınıflandıran pek çok kişi, zamanla bağımlı hale geliyor. Kişiler bunu fark edemiyor ya da fark ettiğinde geç kalmış oluyor. Öte yandan, Dünya Sağlık Örgütü, alkol tüketimini en önemli ilk 10 kanser nedeninden biri olarak kabul ediyor. Alkol tüketiminin başta yemek borusu olmak üzere ağız, boğaz, karaciğer ve meme kanserine yol açtığı, bilimsel verilerle kanıtlanmış durumda. Halk sağlığı alanındaki en prestijli dergi olan American Journal of Public Health'de yayınlanan araştırmaya göre, sadece büyük çapta alkol tüketenler değil, az ve ölçülü miktarda alkol tüketenler de kanser riski taşıyor."

Karaman, özellikle yılbaşı geceleri aşırı alkol tüketiminin gerek trafik kazaları gerekse de şiddet, taciz suçlarını tırmandırdığını belirterek, İstanbul'da geçen yılbaşı gecesi 5 bin polisin görev yaptığı denetimler ile alkollü bin 242 sürücünün ehliyetine el konulduğunu kaydetti.

Sivil bir halk sağlığı kurumu olarak kendilerini sorumlu hissettiklerini ve uyarılarla kamuoyunu aydınlatmak istediklerine dikkati çeken Karaman, bütün sağlık kurum ve kuruluşu temsilcilerinin, kamu kurumları yetkililerinin, Türkiye Alkol Politikaları Platformu (TAPP) üyelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının çağrıya destek vermesini beklediklerini bildirdi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yeşilay'dan Yeni Yıl İçin Sosyal Medya Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement