Yıldıray Çınar İçin Hatıra Evi - Son Dakika
Güncel

Yıldıray Çınar İçin Hatıra Evi

Yıldıray Çınar İçin Hatıra Evi

Samsunlu merhum ses sanatçısı Yıldıray Çınar'ın yeğeni 54 yaşındaki Metin Erten, dayısının hatırası için İlkadım İlçesi Gazi Caddesi'nde 'Yıldıray Çınar Anı Evi' açtı.

10.04.2013 13:05  Güncelleme: 15:26

Samsunlu merhum ses sanatçısı Yıldıray Çınar'ın yeğeni 54 yaşındaki Metin Erten, dayısının hatırasını yaşatabilmek için İlkadım İlçesi Gazi Caddesi'nde 'Yıldıray Çınar Anı Evi' açtı. Anı evinde Yıldıray Çınar'ın kıyafetlerinden bağlamasına ve filmler afişlerine kadar çok sayıda eşya sergileniyor.

Özellikle, 'Çarşamba'yı Sel Aldı' adlı türküsü ile tanınan ve 2007 yılında hayatını kaybeden Türk halk müziği sanatçısı Yıldıray Çınar'ın anısı, yeğeni tarafından yaşatılıyor. Uzun bir çalışmanın ardından 'Yıldıray Çınar Anı Evi' projesini hayata geçiren Metin Erten, ünlü sanatçının hayranlarını sevindirdi. Yıldıray Çınar'ın, Samsun'dan Türkiye'ye, hiçbir bölgeyi ayırt etmeksizin okumuş olduğu türküler ve her bölgenin aşıklarını gündeme getiren filmleriyle tanındığını ifade eden Metin Erten, Yıldıray Çınar'ı herkesin daha iyi tanıması için 1962 yılından 1993 yılına kadar sanat hayatındaki bütün resimleri, filmleri ve türkülerinden oluşan güzel bir anı evi yapmaya karar verdim. Buraya gelenler Yıldıray Çınar'ın türkülerini dinleyerek, film afişlerinden o günlere giderek nostalji yaşıyor. Hatta buraya gelenlerin büyük çoğunluğu ellerindeki materyalleri de ölümsüzleştirmek için 'Yıldıray Çınar Anı Evi'ne hediye ediyor. Bu da beni çok mutlu ediyor dedi.

Yeni nesile de Yıldıray Çınar'ı tanıtmak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını vurgulayan Metin Erten, Saz hocalarımız, Yıldıray Çınar'ın türkülerini söyleyen kardeşlerimiz, ağabeylerimiz geliyor ve burada Yıldıray Çınar'ı her gün, her an yaşatmak için çabalıyoruz. Yıldıray Çınar Anı Evi'nde 350 adet fotoğrafı bulunuyor. Anı evimizde Yıldıray Çınar'ın özel eşyaları ve filmlerinde kullandığı aksesuarlar da var. Özel eşyaları arasında ayakkabısı, çorabı, tespihi, papyonu, kravatı, gözlüğü, kendi yaptığı ve konserler verdiği sazı, plakları, evinde kullandığı gezi terliğine kadar birçok şey var. Hafta sonlarımız çok kalabalık oluyor. Hatta cumartesi günleri 'Özel Yıldıray Çınar Türküleri Günü' gibi oluyor. Yıldıray Çınar türküleri söylenirken, yoldan geçerken duyanlar bile içeriye gidiyor diye konuştu

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

İlker AKTAŞSAMSUN, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yıldıray Çınar İçin Hatıra Evi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement