Yılın İlk Yeşil Havayolu Şirketi, Sunexpress Havayolları - Son Dakika
Güncel

Yılın İlk Yeşil Havayolu Şirketi, Sunexpress Havayolları

Yılın İlk Yeşil Havayolu Şirketi, Sunexpress Havayolları

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2012 yılının ilk "Yeşil Havayolu Kuruluşu" unvanını Sunexpress Havacılık Anonim Şirketi'ne verdi.

05.01.2012 14:10

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, 2012 yılının ilk "Yeşil Havayolu Kuruluşu" unvanını Sunexpress Havacılık Anonim Şirketi'ne verdi.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Yeşil Havaalanları Projesi kapsamında, Sunexpress Havacılık Anonim Şirketi, proje kapsamındaki gereklilikleri yerine getirerek Yeşil Kuruluş (Green Company) unvanı almaya hak kazandı. Sunexpress Havayolları Antalya merkezli olarak iç ve dış hat seferleri yapıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları belirtti:

"Bilindiği üzere, havaalanlarında faaliyet gösteren havacılık işletmelerinin:

Çevre sorumlularına, işletme bünyesinde oluşan tüm atıkları kapsayacak şekilde gerekli eğitimleri aldırmalarını,

Tüm personelinin de gerekli eğitimleri alarak çevre konusunda bilinçlendirilmelerini,

Tüm atıkları kapsayacak şekilde Atık Yönetim Planı (AYP)'yi oluşturmalarını; AYP'nin tehlikeli atıkları kapsayan kısımlarını ilgili Valiliklere onaylatmalarını; AYP kapsamında, lisanslı taşıyıcı ve bertaraf edici firmalarla sözleşmeleri yapmalarını,

Tehlikeli atıklar için mali sorumluluk sigortalarını yaptırmalarını,

Standart geçici depolama alanlarını oluşturmalarını,

Atık miktarlarını tespit etmek amacıyla gerekli tertibatı kurmalarını,

ve daha bir çok çevre dostu uygulamalar yapmalarını sağlayarak, çevreye verdikleri veya verebilecekleri zararları sistematik bir şekilde azaltılmaları ve mümkün ise ortadan kaldırılabilmeleri için Genel Müdürlüğümüzce "Yeşil Havaalanı Projesi" başlatılmıştır.

Uygulanmaya başlandığı günden itibaren yoğun ilgi gören "Yeşil Havaalanı Projesi" kapsamında belirtilen hususları yerine getiren Sunexpress Havacılık Anonim Şirketi'ne, Genel Müdürlüğümüzce Antalya Havaalanı'nda "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı verilmiştir. Sunexpress Havacılık Anonim Şirketi, 2012 yılında "Yeşil Kuruluş (Green Company)" unvanı alan ilk işletme olmuştur." - İstanbul/ Bakırköy

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılın İlk Yeşil Havayolu Şirketi, Sunexpress Havayolları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement