Yılmaz Vural "İlhan Ağabey Artık Futbolun Değil, Antrenör Yollamanın Duayeni Oldu" 1- - Son Dakika
Güncel

Yılmaz Vural "İlhan Ağabey Artık Futbolun Değil, Antrenör Yollamanın Duayeni Oldu" 1-

Yılmaz Vural "İlhan Ağabey Artık Futbolun Değil, Antrenör Yollamanın Duayeni Oldu" 1-

Yılmaz Vural "İlhan ağabey artık futbolun değil, antrenör yollamanın duayeni oldu" "Manevi tazminat davası açacağım" "Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğim. Sana da birkaç kuruş veririz' deyince cinnet geçirdim" "Bana çok büyük zarar verdin.

31.12.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yılmaz Vural "İlhan ağabey artık futbolun değil, antrenör yollamanın duayeni oldu"

"Manevi tazminat davası açacağım"

"Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğim. Sana da birkaç kuruş veririz' deyince cinnet geçirdim"

"Bana çok büyük zarar verdin. Bunu parayla pulla ödeyemezsin' dedim"

" Fatih Terim'den rica ediyorum. Allah aşkına bir daha bu adamı milli takıma alma"

"Futbolcular bizi korumuyor"

"Bosman Kuralı çıktı. Bugün de bir Yılmaz Vural kararı çıkabilir"

" İsmail Dilber, sen benim başkanım değilsin"

Başkent ekibi Gençlerbirliği'nde 6 gün süren teknik direktörlüğü sonrasında Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki tesislerinde basın toplantısı düzenleyen Yılmaz Vural, Şu anda Gençlerbirliği takımının teknik direktörüyüm. İlhan ağabey yarın sabah kalkıp, 'yanlış anlaşıldım geri dön' diyebilir dedi.

Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav'ın söylediklerinin yanlış olduğunu aktaran Yılmaz Vural, Şu anda Gençlerbirliği takımının teknik

direktörüyüm. İlhan ağabey yarın sabah kalkıp, 'yanlış anlaşıldım geri dön' diyebilir. Daha önce de 2 kez demişti. Şu anda kendisinin sözleşmeli

antrenörüyüm. Söylediklerinin hepsi külliyen yanlış. Utanmadan 'Yılmaz ile konuştum' diye yalan söylüyor. Kendisiyle bu konuda yüz yüze muhabbetim olmadı diye konuştu.

"MANEVİ TAZMİNAT DAVASI AÇACAĞIM"

Başkan Cavcav'a tazminat davası açacağını ifade eden Vural, Sözleşmemde tek taraflı fesih maddesi var ancak hukukta böyle bir şey yok. Tek taraflı feshin bir nedeni olması lazım. Yüz kızartıcı suç işlemem veya işe gitmemem lazım. İlhan ağabey, 'Baxter giderken 390 bin Euro tazminat verdim. Mehmet Özdilek'e şu kadar verdim. Ne olur sen gidersen bana tazminat ödettirme' dedi. Ben de 'alacağım paranın 3'te 2'sini ver' dedim. Sözleşme fesih tarihine kadar alacağımı bana ödemek zorunda. Bu da onun ödeyemeyeceği bir rakam. Öderse, sanırım canı çıkar. İlhan Cavcav'a manevi tazminat davası açacağım. Alacağım parayı Gençlerbirliği'nin altyapı oyuncularına dağıtacağım. Biz milletin elinin kiri miyiz. İstediği zaman getirip, istemediğinde gönderecek. Bu kez sağlam taşa çarptı, farkında değil. İnsanlara böyle davranamazsınız İlhan ağabey, insanların etkisinde çok kalıyor. Biz ona duayen diyoruz ama İlhan ağabey artık futbolun değil, antrenör yollamanın duayeni oldu. Bu, duayen insanın yapacağı bir tavır değil" dedi.

"YARDIMCI HOCALARIN İLK MAAŞINI VERECEĞİM. SANA DA BİRKAÇ KURUŞ VERİRİZ' DEYİNCE CİNNET GEÇİRDİM"

Başkan Cavcav ile arasındaki diyalogda da bahseden Vural, şu ifadeleri kullandı İlhan Cavcav, gittiğim günden beri rapor istedi. Ben de 'İlhan ağabey, 4 günlük antrenörün verdiği rapor ne kadar sağlıklı olur. Yeri gelince takım düzenini söylüyorsun. Gel kimin kalıp, kimin gideceğini söyle' dedim. Ondan sonra müsaade istedim. Eskişehirspor maçından sonra takım otobüsünde idari menajer Emrah Atasoy'a 'Bana göre bu takımda verim alamayacağımız 13 oyuncu var' dedim. Ertesi gün İlhan ağabey ile telefonda görüştüm. Bana, 'buraya gelmenize

gerek yok. Görevinize son verdik' dedi. Nedenini sorduğumda '18 oyuncu seni istemiyor' dedi. Oyuncuların adını daha söyleyemiyorum. Kulüpteki odamın yolunu bilmiyorum daha. 'İlhan ağabey senin tarzın mı değişti. Önceden sen yolluyordun, şimdi oyuncular mı bizi gönderiyor. Onlara ne diyorsunuz, hocanızdır gidin işinize bakın diyemedin mi' dedim. İlhan Cavcav, 'zaten çok zor durumdayız. Bir de sen 13 oyuncu istemişsin. 20-25 milyon eder' dedi. Ben de 'bu oyunculardan istifade edemeyiz. Ben senden oyuncu istemiyorum. Bu takımı ligde tutarım' dedim. O'da 'ben bir karar aldım. Vazgeçemem. Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğim. Sana da birkaç kuruş veririz' deyince cinnet geçirdim. 'Sen ne diyorsun. Çingene miyiz. Olmaz' dedim.

"BANA ÇOK BÜYÜK ZARAR VERDİN. BUNU PARAYLA PULLA ÖDEYEMEZSİN' DEDİM"

Kulüp başkanı ile konuşmasının ardından Gençlerbirliği kaptanı Ahmet Çalık'la da konuştuğunu aktaran Cavcav, şöyle konuştu 'Sizler toplantı yapıp bu hoca gitsin. Biz bu takımı ligde tutarız dediniz mi diye sordum.' Ahmet de 'evet hocam. Bütün oyuncuların kanaati bu. Son antrenmanda durduğumuz için çok üşüdük. Bir de siz çok toplantı yapıyorsunuz. Ayrıca biz küme düşmemeye oynuyoruz. Neden defansif oynatmıyorsunuz. Bizim maç kaybetmememiz lazım. Çok ofansif oynattınız' dedi. Bunun üzerine 'Sen kaç yaşındasın. Milli takıma kadar yükselmişsin. Antrenöre ne yapacağını mı öğretiyorsun' dedim. Bu söylemlere çok şaşırdım. Yabancı oyuncular böyle bir şey söylemediklerini belirttiler. Türk oyuncular toplantı olmadığını söyledi. İlhan ağabey beni aradı ve 'sana 100 bin lira vereyim. Bu konuyu kapatalım' dedi. Ben de, 'yaptığın çok yanlış. Bana çok büyük zarar verdin. Bunu parayla pulla ödeyemezsin' dedim.

"FATİH TERİM'DEN RİCA EDİYORUM. ALLAH AŞKINA BİR DAHA BU ADAMI MİLLİ TAKIMA ALMA"

Gençlerbirliği'nden gönderilmesini kaptan Ahmet Çalık'a bağlayan Yılmaz Vural, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'den genç oyuncuyu bir daha A Milli Takım'a almamasını rica etti.

Vural sözlerini şu şekilde sürdürdü Saçma sapan nedenler zinciri içinde, kimin ne yaptığını anlamadığımız olayda, genç arkadaşımız Ahmet Çalık'ın da içinde bulunduğu ve idari menajerin İlhan beye verdiği bilgilendirme sonucunda Türk antrenörlüğü yerlerde sürünür hale getirdi. Oyuncular çalışırken durmuş üşümüşler. Çok fazla toplantı yapıyormuşuz ve takımı ofansif oynatıyormuşuz. Bu kerataların hepsini deşifre etmek lazım. İki üniversite bitirmiş, 751 maç yönetmiş antrenöre antrenman tekniği öğretiyorlar. Ahmet Çalık efendi de milli takımda oynuyor. Fatih Terim'den rica ediyorum. Allah aşkına bir daha bu adamı milli takıma alma. Ahlaksıza bak. Böyle saçma bir tip olabilir mi. Herkes kendine çeki düzen versin. El Kabir gitsin diye yalvarıyorlardı. Zaten 14 golün 6'sını bu adam atmış. Ne oldu da yabancı ile bir konuda ortak oldunuz. Neymiş, izin vermemişim. İzin isteyecek yüzünüz mü var. Ligden düşüyorsunuz, 13 puan almışsınız. Benim için bir antrenman bile önemli ama adamın umurunda değil. Hep isteyen, karşılığını vermemeye çalışan, yapılmadığında da agresifleşen ve seni göndermeye çalışan bir grup var.

"FUTBOLCULAR BİZİ KORUMUYOR"

'Futbolcuları maddi ve manevi anlamda koruyoruz ama onlar bizi korumuyor' diyen Vural, "Oyuncular bu sistemde kalabilmek için karakter bozukluğu yaşıyorlar. Yeri geldiği zaman kadınlaşıyor, yeri geldiği zaman erkekleşiyorlar. Futbolcuların cinsiyetleri belli değil. Böyle şey mi olur. Kulüpler tımarhane gibi. Takım dinamiklerini sağlamak için çok zorluk çekiliyor. Herkes ruh hastası diye konuştu.

"BOSMAN KURALI ÇIKTI. BUGÜN DE BİR YILMAZ VURAL KARARI ÇIKABİLİR"

TFF'nin gelişmeler hakkındaki değerlendirmesinden memnun olduğunu aktaran tecrübeli teknik adam, Bir futbolunun verdiği mücadele sonucunda Bosman Kuralı çıktı. Bugün de bir Yılmaz Vural kararı çıkabilir. PTT 1. Lig'de 40'a yakın antrenör değişikliği oldu. Spor Toto Süper Lig'de Gençlerbirliği alırsa 5. antrenörü olacak. Bunu kim engelleyecek. Türkiye Futbol Federasyonu, Yılmaz Vural konusunun yönetim toplantısında gündeme geleceğini açıkladı. Fatih hocamıza ve federasyon başkanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

"İSMAİL DİLBER, SEN BENİM BAŞKANIM DEĞİLSİN"

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Başkanı İsmail Dilber'in yaptığı açıklamalar ile ilgili de konuşan Vural, "Beni en çok üzen İsmail Dilber'in söyledikleri oldu. 'Herkesin demokratik hakkı. Anlaşıp ayrılırlar' diyor. Gelen, bir yerde 30 sene kalmak istiyor. O koltuk ne kadar tatlıysa kimse kalkmak istemiyor. Bir yerde 18 sene başkanlık mı yapılır. Yorulmuyor musunuz Bırakın daha heyecanlı biri gelsin. İsmail Dilber, sen benim başkanım değilsin. Böyle başkan istemiyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Yılmaz Vural 'İlhan Ağabey Artık Futbolun Değil, Antrenör Yollamanın Duayeni Oldu' 1- - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement