Yönetim Beklenen Açıklamayı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Yönetim Beklenen Açıklamayı Yaptı

Yönetim Beklenen Açıklamayı Yaptı

Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, basın toplantısı düzenledi.

09.07.2011 14:30  Güncelleme: 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe yönetimi Aziz Yıldırım'ın gözaltına alınmasının ardından ilk kez basının karşısına çıktı. Yönetim adına açıklamayı Nihat Özdemir yaptı.

İşte Özdemir'in konuşmasından satır başları:

Sadece Fenerbahçe olarak değil, tüm Türk futbolu adına zor bir süreçten geçiyoruz. Sayın Başkanımız Aziz Yıldırım gözaltında.

Fenerbahçe yöneticisinden taraftarına Türk adaletine sonsuz bir güven duymaktadır. Adli sürecin adil bir biçimde sonlanmasını beklemektedir.

Yüce Türk adaletinin 104 yıllık tarihe sahip, 25 milyon taraftara sahip kulübümüz hakkında en doğru ve hızlı kararı vereceğine inanıyoruz.

Başkanımız ve yöneticilerimizin gözaltına alındığı Pazar gününden bu yana saygıyla süreci takip ettik.

Sürece saygı duyuyoruz. Ancak belirli bir kesimin, kesinleşmemiş kararlar üzerinden yargısız infazlarını kabul etmiyoruz.

Soruşturmanın gizliliği ilkesi her geçen gün artarak ihlal edilmektedir.

F.Bahçe'ye yönelik linç kampanyasının hukuki durumu içler acısıdır. Gizlilik esas olmasına rağmen, halkla ilişkiler kampanyası gibi, kirli bilgiler kesinleşmiş gibi taktim etmekteler. Yorumcular da yargılamadan infaz etmekteler.

Bu kadar kuvvetli delillerin olduğunun iddia edildiği bir süreçte böyle bir kampanyaya neden gerek duyuluyor. Soruşturma sadece Fenerbahçe'ye yönelik olmadığı halde neden sadece kulubümüze yönelik yayın yapılıyor.

Bu durum 25 milyon taraftarımızda infial yaratmaktadır. Bu yargısız infaz sürecini kınıyoruz.

Adaletin herkes için bir gün lazım olacağını hatırlatarak, gizlilik ilkesinin daha fazla ihlal edilmemesini istiyoruz.

Türkiye Futbol Federasyonu'nun da aklı selim karar vereceğinden şüphemiz yoktur. Sadece F.Bahçe'yi değil tüm Türk sporunu etkileyecek, toplumsal infiale neden olacak bir konuda acele bir karar vermektense, hukuk süreci konusunda kararlarını vermelidirler.

Daha iddianamenin bile yazılmadığı bir süreçte, kulubümüzün Şampiyonlar Ligi'ne katılması veya ligden düşürülmesine karar vermek TFF gibi bir kurumun ciddiyetiyle bağdaşmaz.

Geri dönüşü olmayan bir kararın verilmesi halinde Türk sporunun zarar göreceği aşikardır.

Tüm spor kamuoyuna 14 Nisan 2011'de yürürlüğe giren yasanın çıkması adına kanun yapıcılar ile en çok istişare eden Sayın Aziz Yıldırım ve Asbaşkan Şekip Mosturoğlu olmuştur.

Başkanımız ve yöneticilerimize yönelik suçlamalara inanmıyoruz ve inanmak istemiyoruz.

Sayın Cumhurbaşkanımız dahi rahatsızlıklarını dile getirdiği tutukluluk sürelerinin bu davada yaşanmamasını diliyoruz.

Önce Aykut Kocaman sonra da Alex'in belirttiği kulübümüzün kazandığı 18. şampiyonluk, futbolcularımızın helal terleri ile kazanılmıştır.

Futbolcularımızın emeklerini, terlerini yok saymaktadırlar. Yıkmak kolay, inşa etmek zordur.

Nihat Özdemir toplantı sonunda soru kabul etmedi.

AYDINLAR'DAN ZİYARET

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti.

Yıldırım'ın hastaneye getirilmesinden bir süre sonra, Fenerbahçe Kulübü Başkanvekili Nihat Özdemir, Yıldırım'ın kardeşi Acar Yıldırım ve yakınları ile Fenerbahçenin bazı yönetim kurulu üyeleri de hastaneye geldi.

TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar da hastaneye gelerek Aziz Yıldırım'ı ziyaret etti ve sağlık durumu hakkında bilgi aldı. Hastaneye gelişinde basın mensuplarına bir açıklamada bulunmayan Aydınlar'ın daha sonra hastanenin arka kapısından çıkarak buradan ayrıldığı öğrenildi.

Öte yandan, Aziz Yıldırım'ın hastaneye gelmesinin ardından bazı Fenerbahçeli taraftarlar da hastane bahçesinde toplanırken, zaman zaman basın mensuplarıyla görüntü almamaları yönünde tartıştılar.

Taraftarlar zaman zaman takımları lehine tezahüratlar da yaparken, hastanede ve çevresinde çevik kuvvetin yoğun önlem aldığı görüldü.

"ŞİKE"DEN 25 TUTUKLAMA

Bugüne kadar soruşturmada tutuklanananların sayısı 25'e ulaştı.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde mahkemeye sevk edilen 20 kişiden Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticileri Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu, Fenerbahçe Spor Kulübü Alt Yapı Koordinatörü Cemil Turan, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Odyakmaz, eski futbolcu Ümit Karan, futbolcu Korcan Çelikay, Ahmet Çelebi, Yusuf Turallı, Abdullah Başak, Bülent İbrahim İşcen, Tamer Yelkovan, Mehmet Yenice, Sami Dinç ve Ali Kıratlı tutuklanarak Metris Cezaevine gönderilmişti.

Mahkemeye sevk edilen Selim Kımıl, Abdulah Karakuz ve Abdullah Eker de dün tutuklanmıştı. İstanbul'daki Beşiktaş Adliyesi'nde Nöbetçi 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sorgulanan 3 şüpheliden Selim Kımıl'ın ''suç örgütü üyeliği'', Abdullah Karakuz ve Abdullah Eker'in de ''silah bulundurmak'' suçundan tutuklandıkları öğrenildi.

Daha öncede şüphelilerden Abdurrahman Yakut, Olgun Peker, Haldun Şenman, Talat Emre Koçak, Coşkun Çalık, Hakan Karaahmet ve Ömer Ülkü mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderilmişti.

Soruşturma kapsamında bugüne kadar tutuklu sayısı son tutuklamalarla birlikte 25 kişiye ulaştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Yönetim Beklenen Açıklamayı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement