Zambak Yayınları'ndan Kur'an I Kerim Derslerine Adım Adım Öğrenme Modeli - Son Dakika
Güncel

Zambak Yayınları'ndan Kur'an I Kerim Derslerine Adım Adım Öğrenme Modeli

Zambak Yayınları\'ndan Kur\'an I Kerim Derslerine Adım Adım Öğrenme Modeli

Bu yıl eğitim müfredatına seçmeli olarak giren Kur’an ı Kerim dersleri, Zambak Yayınları tarafından hafızlık eğitim modelleriyle bir arada geliştirilen Hücreleme Yöntemi'yle parça parça öğrenilecek şekilde hazırlandı.

24.09.2013 12:02

Bu yıl eğitim müfredatına seçmeli olarak giren Kur'an-ı Kerim dersleri, Zambak Yayınları tarafından hafızlık eğitim modelleriyle bir arada geliştirilen Hücreleme Yöntemi'yle parça parça öğrenilecek şekilde hazırlandı.

Zambak Yayıncılık açıklamasına göre, Zambak Yayınları tarafından yıl içinde müfredat eşliğinde Kur'an-ı Kerim öğrenecek öğrenciler için çok özel bir ders kitabı geliştirildiği belirtildi. Kur'an-ı Kerim ders kitabı, Zambak Yayınları'nın öğretme metodu olan "Hücreleme Yöntemi" ile Kur'an-ı Kerim'in hafızlıkta uygulanan parçalayarak öğrenme sistemi birlikte ele alınarak geliştirildi.

Hücreleme Yöntemi ile hafızlık eğitim yöntemi birleştirildi

Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) adı verilen yöntemle ünitelerin uygun yerlerden bölümlere ayrılarak etkinlikler ve testlerle zenginleştirilmesiyle hazırlanması dikkat çekiyor. Her bölüm resim, fotoğraf, bilgi notu ve vecizeler gibi özel görsellerle zenginleştirilerek öğrenmeyi kolaylaştırıyor. Yine, akıcı ve özlü bir konu anlatımı ile etkinlikler ve ölçme değerlendirme, öğrenmeyi kolaylaştıran önemli bir özellik.

Kitapla birlikte gelen İnteraktif DVD sayesinde öğrenciler Arapça harflerin okunuşu, tecvid kuralları gibi birçok konuyu Mustafa Akarsu hocanın sesinden rahatça öğrenecek. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zambak Yayınları'ndan Kur'an I Kerim Derslerine Adım Adım Öğrenme Modeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement