Zeytin Üreticileri, Danıştay'ın Zeytinlikleri Madenciliğe Açan Yönetmelikle İlgili Kararını Değerlendirdi: "Umarım Bu Hayalimiz Kursağımızda Kalmaz" - Son Dakika
Güncel

Zeytin Üreticileri, Danıştay'ın Zeytinlikleri Madenciliğe Açan Yönetmelikle İlgili Kararını Değerlendirdi: "Umarım Bu Hayalimiz Kursağımızda Kalmaz"

Muğla’nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı’nda zeytin üreticiliği yapan çiftçiler, Danıştay 8. Daire ve 10. Daire’den oluşan ortak heyetin zeytinlik alanlarında madencilik yapılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğiyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşıladı. Bir zeytin üreticisi, “Bu bizler için büyük bir sevinç oldu. Zeytinle uğraşan kişilerin bütün hayali budur. Umarım bu hayalimiz kursağımızda kalmaz” dedi.

11.11.2022 17:38  Güncelleme: 17:45

Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı'nda zeytin üreticiliği yapan çiftçiler, Danıştay 8. Daire ve 10. Daire'den oluşan ortak heyetin zeytinlik alanlarında madencilik yapılmasına ilişkin yönetmelik değişikliğiyle ilgili verdiği yürütmeyi durdurma kararını sevinçle karşıladı. Bir zeytin üreticisi, "Bu bizler için büyük bir sevinç oldu. Zeytinle uğraşan kişilerin bütün hayali budur. Umarım bu hayalimiz kursağımızda kalmaz" dedi.

Danıştay 8. Dairesi ve 10. Dairesi'nden oluşan ortak heyet, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlik alanlarda madencilik yapılmasının önünü açan yönetmelik değişikliğinin yürütmesini durdurdu. Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı'nda zeytin üreticiliği yapan bir çiftçiler, kararı değerlendirdi.

Bir üretici, "Küçüklüğümden belki, anamdan doğdum doğalı zeytin ile uğraşıyorum. Başka işim yok benim. Dereköy'de var 20 dönüm yerim, İkizköy'de var 10 dönüm yerim. Ben bunları hep kendi ellerimle diktim, ellerimle meydana getirdim. Anamdan yok, babamdan yok. Zeytinden başka bir şey bilmiyorum. Ben 70 yaşındayım, zeytin dikmekle geçti ömrüm" dedi.

Bir başka çiftçi ise "Zeytinlerimiz çocuğumuz gibi…  Zeytini yemeklik yağlık hepimiz kullanıyoruz. Zeytin bir tanedir" derken: bir kadın üreticisi de "Zeytinlerimizi çok zor meydana getirdik. Zeytinlerimizi vermek istemiyoruz" diye konuştu.

Başka bir zeytin üreticisi de "Dün gelen habere çok sevindik. Hiç değilse bu sevincimiz devamlı olsun. Bu bizler için büyük bir sevinç oldu. Umarım ki bütün çiftçilerimizin, bizim zeytinle uğraşan kişilerin bütün hayali budur. Umarım bu hayalimiz kursağımızda kalmaz" dedi.

NE OLMUŞTU?

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın zeytinlik alanlarda madencilik faaliyeti yapılmasının önünü açan yönetmelik değişikliği pek çok kuruluş tarafından yargıya taşınmıştı. Çiftçiler Sendikası'nın açtığı davada; Danıştay 8. Dairesi, yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması yönünde karar vermişti. Bakanlığın itirazı üzerine Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 8. Daire'nin bu konuda karar veremeyeceğini, kararın Danıştay 10. Dairesi'nin vermesi gerektiğine hükmederek yürütmenin durdurulması kararını kaldırmıştı. Kurul, iki daireden oluşan ortak bir kurulla davanın karar bağlanmasına karar vermişti. Ortak kurul da yürütmenin durdurulması kararı verdi.

Zeytin Üreticileri, Danıştay\'ın Zeytinlikleri Madenciliğe Açan Yönetmelikle İlgili Kararını Değerlendirdi: "Umarım Bu Hayalimiz Kursağımızda Kalmaz"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Zeytin Üreticileri, Danıştay'ın Zeytinlikleri Madenciliğe Açan Yönetmelikle İlgili Kararını Değerlendirdi: 'Umarım Bu Hayalimiz Kursağımızda Kalmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement