Zonguldak - Maden Ocağındaki Yangında Faciadan Dönüldü - Son Dakika
Güncel

Zonguldak - Maden Ocağındaki Yangında Faciadan Dönüldü

Zonguldak - Maden Ocağındaki Yangında Faciadan Dönüldü

Maden ocağındaki yangında faciadan dönüldü (ek) YANGIN DEVAM EDİYOR TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yangın nedeniyle üretime ara verilen Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında inceleme yaptıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklama yaptı.

07.10.2015 18:18

Maden ocağındaki yangında faciadan dönüldü (ek)

YANGIN DEVAM EDİYOR

TTK Genel Müdürü Burhan İnan, yangın nedeniyle üretime ara verilen Üzülmez Müessese Müdürlüğü maden ocağında inceleme yaptıktan sonra çıkışta gazetecilere açıklama yaptı. Sadece havalandırma amaçlı kullanılan, kömür üretimi yapılmayan galeride demir bağları güçlendirmek için yapılan ağaç tahkimatın tutuşmasıyla ortaya çıkan yangın söz konusu olduğunu belirten İnan, şöyle konuştu:

"Yangın, karbonmonoksit sensörlerindeki değerlerin yükselmesiyle yönetici arkadaşlarımız ocağı boşalttı. Hemen ardından uzman tahlisiye ekibimiz yangın mahalini keşfe gitti. 30 metre kadar yaklaştılar. Arkasından biz gittik. Yangın noktasından 150 metre geriye kadar çok yoğun duman var. Basınçlı hava şebekesini kullanarak dumanı bertaraf etmeye çalıştık. 100 metreyi o şeklide havalandırarak ilerledik. Yangına 50 metre kalıncaya kadar gittik. Daha ileriye geçemedik. Yaptığımız çalışmalar yeterli olmadı. Açık alevli yangın devam ediyor. Havalandırma amaçlı kullanılan bir galeri olduğu için su şebekemiz de yok. Arkadaşlarımız şu anda bin 200 metrelik mesafeden su getirmeye çalışıyor. 2.5-3 saat içinde suyu temin edeceğiz. Sonra suyla söndürme çalışmalarını yapacaklar. Umuyorum bu vardiya sonuç alırız. Şu anda risk söz konusu değil. Ortam temiz. Metan yok."

İnan, gündüz vardiyasında çalışan 623 işçinin evlerine gittiğini, risk bertaraf edilinceye kadar da ocağa kimseyi sokmayacaklarını, çalışma yapılmayacağını kaydetti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Zonguldak - Maden Ocağındaki Yangında Faciadan Dönüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement