Zonguldak'ta maden ocağında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren işçi toprağa verildi - Son Dakika
Güncel

Zonguldak'ta maden ocağında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren işçi toprağa verildi

Zonguldak\'ta maden ocağında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren işçi toprağa verildi

Zonguldak'ta özel bir maden ocağında çalışan Soner Korkut, elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti. Yaralanan işçi, mesai arkadaşları tarafından kurtarıldı ancak hastanede yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Olay yerinde inceleme yapan yetkililer, iş güvenliği uzmanları ve maden mühendisleri tarafından detaylı bir inceleme yapıldı. Korkut'un cenazesi, ailesi ve yakınları tarafından alınarak köy mezarlığında toprağa verildi. Törene, madenciler, yetkililer ve vatandaşlar da katıldı.

02.04.2024 18:17  Güncelleme: 18:20

Zonguldak'ta özel maden ocağında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren işçi, toprağa verildi.

Dilaver Mahallesi Karamanya Sokak'ta özel maden ocağında çalışan Soner Korkut (25), elektrik akımına kapıldı. Yaralanan madenci, mesai arkadaşları tarafından ocaktan çıkarıldı.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Korkut, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Bu arada Cumhuriyet Savcısı Halil İbrahim Adam ve Türkiye Taşkömürü Kurumu sözleşmeli sahalar başmühendisliği ekibi ile savcılık tarafından oluşturulan elektrik, maden mühendisi ve iş güvenliği uzmanının bulunduğu ekip, olay yerinde incelemelerde bulundu.

Savcı Adam, işçi tulumu ve çizme giyip baret takarak teknik ekiple maden ocağına indi.

Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morgundan yakınları tarafından alınan işçinin cenazesi, Çaycuma ilçesine bağlı Dağüstü köyündeki baba evine getirildi.

Korkut için burada helallik alındı, Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Cenaze, Hatipler Camisi'nde kılınan namazın ardından köy mezarlığında toprağa verildi.

Törene Korkut'un aile ve yakınlarının yanı sıra Çaycuma Kaymakamı Mehmet Göze, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mehmet Türkmen Köse ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Tayfun Demir ile madenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Zonguldak'ta maden ocağında elektrik çarpması sonucu yaşamını yitiren işçi toprağa verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement