Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde Heyecan Başlıyor - Son Dakika
Yerel

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde Heyecan Başlıyor

Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde Heyecan Başlıyor

Geçtiğimiz sezon hem şampiyonluk hem de küme düşme mücadelesinin son haftalara kadar devam ettiği Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi 22 Kasımda başlayacak.

15.11.2015 19:18  Güncelleme: 23:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geçtiğimiz sezon hem şampiyonluk hem de küme düşme mücadelesinin son haftalara kadar devam ettiği ve bol gollere sahne olan Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Ligi, bu yıl yeni heyecanları beraberinde getirecek.

Yeşiltepe, Yeşilyurt ve Üniversite'deki sahaların yine gediklisi olacak. Malatya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nda çekilen kura ile takımların grupları belirlenirken, liglerin 22 Kasım'da başlayacağı açıklandı. A Grubu'nda arkasına Hekimhan Belediyesi'nin desteğini alan Girmana, yılların köklü takımları Sanayispor Çatyol Belediyespor ve Orduzuspor, her yıl BAL için direkten dönen Demirspor, ilçe takımları Battalgazispor ve Darendespor ile arkasındaki güçlü kurumun tüm gücünü kullanan İnönü Üniversitesi farklı bir mücadelenin hazzını yaşatacak. B Grubu'nda ise ilçe takımları Yeşilyurt Belediyespor ve Doğanşehir Belediyespor, bu liglerin gediklisi Adafı Kartalspor ve Telekomspor, adı 1966 ama kendisi yeni olan Malatya Gençlik, kurulduğundan bu yana farklı bir heyecan katan Kaldırımgücüspor, transfer yasağını kaldırıp ilk kez bu kadar tehlikeli hale gelen Efsane Malatyaspor ve her yıl kendi içinde yaşadığı olağanüstü gelişmelere rağmen şampiyonluğun en iddialı kulübü olan Tecdespor yer alacak. Takımlar Bölgesel Amatör Lig hayalini gerçekleştirmek için yine önce grubunu şampiyon olarak tamamlamak zorunda. Henüz sezonun başlamasına 1 ay gibi uzun bir süre olmasına karşın Tecdespor, Demirspor, Malatyaspor, Hekimhan Belediyesi Girmana ve Darendespor hem ekonomik olarak hem de kurdukları kadro olarak rakiplerinden bir adım öne çıkıyor. Güçlü takımların aynı grupta yer alması bakımından A Grubu daha zorlu bir yarışa sahne olacakmış gibi görünse de hem taraftar gücü hem de geçmişindeki büyük saygıyla Malatyaspor başta olmak üzere diğer ekipler de B Grubu'ndaki yarışın hiç kolay geçmeyeceğini gösteriyor. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Malatya 1. Amatör Küme Büyükler Futbol Liginde Heyecan Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement