1 Eylül Dünya Barış Günü - - Son Dakika
Güncel

1 Eylül Dünya Barış Günü -

Dünya Barış Günü dolayısıyla başkentte bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katılımıyla yürüyüş yapıldı.

01.09.2014 22:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Barış Günü dolayısıyla başkentte bazı parti ve sivil toplum kuruluşlarının üyelerinin katılımıyla yürüyüş yapıldı.

Toros Sokak'ta bir araya gelen Ankara Dayanışması Platformu üyeleri, "Barışın teminatı ezilen halkların teminatıdır", "Savaşa ve katliamlara karşı birleşelim", "IŞİD'e, emperyalizme, İsrail saldırganlığına hayır" yazılı pankartlar taşıyarak sloganlar eşliğinde Kolej Meydanı'na yürüdü.

IŞİD ve İsrail'in saldırılarını da protesto eden göstericiler adına konuşan KESK Dönem Sözcüsü Fevzi Yılmaz, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nün, Ortadoğu başta olmak üzere dünyanın dört bir yanında süren savaş, iç savaş ve çatışmaların yol açtığı yıkım, acı ve gözyaşlarıyla karşılandığını söyledi.

Yılmaz, "Kadınlar, çocuklar, sivil ve savunmasız insanlar ölüyor. Ezidiler, Türkmenler, Aleviler, Araplar, Hristiyanlar ve Filistinliler kitleler halinde katlediliyor. 1 Eylül'de savaştan, kan dökmekten ve barbarlıktan vazgeçmeyen güçlere karşı barışın teminatı ezilen halkların ortak direnişidir şiarıyla alanlardayız" dedi. Açıklama, Kürtçe ve Arapça olarak da okundu.

IŞİD'e karşı savaşan Suriyeliler ile Türkiye'ye sığınan Yezidiler den bir grup da eyleme katılıp Arapça pankartlar açtı. Kadın hakları savunucuları, kadına yönelik şiddete sloganlarla tepki gösterdi.

Göstericiler, yerel şarkıların da seslendirildiği konserin ardından Kolej Meydanı'ndan ayrıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Eylül Dünya Barış Günü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement