1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika
Yerel

1 Eylül Dünya Barış Günü

Şiddetsiz Toplum Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında basın açıklaması ve 30 saniyelik "şiddete karşı duruş" eylemi gerçekleştirdi.

01.09.2015 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şiddetsiz Toplum Derneği, 1 Eylül Dünya Barış Günü etkinlikleri kapsamında basın açıklaması ve 30 saniyelik "şiddete karşı duruş" eylemi gerçekleştirdi.

Şiddete karşı tepki amacıyla yapılan etkinlik Kızılay'da dernek üyelerinin 30 saniyelik "şiddete karşı duruş" sergilemesiyle başladı. Üyeler, 30 saniye boyunca ellerini kalplerinin üzerine koyarak ayakta hareketsiz bekledi.

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, yaptığı basın açıklamasında, "Dünyada şiddet, halkların ve ülkelerin birlikteliği ile önlenebilir. Şiddet, tüm boyutları ile araştırılmalı, aileler de sürece katılarak, şiddetsiz, sivil ve gönüllü girişimler ağırlıklı bir seferberlik, kampanya, ulusal kurtuluş mücadelesi, TBMM'nin kolaylaştırıcılığı ile başlatılmalı" ifadesini kullandı.

"Canlara değil, silahlara veda edilmelidir" diyen Sümer, "Silahsız uluslararası örgütler ve yargı organları, savaş, işgal, saldırı dahil, silahlı veya silahsız tüm şiddet suçlarını ortaya çıkarmalı ve insan haklarına uygun bir yargılama yapılmalıdır" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Eylül Dünya Barış Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement