1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çalışarak Geçirdiler - Son Dakika
Güncel

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çalışarak Geçirdiler

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Fırın işçilerinin çalışması Pide fırınında çalışan usta İnşaat işçilerinin çalışması Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi'nin konuşması İnşaat işçisi Mehmet Kaya'nın konuşması 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Siirt'te bazı işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi Siirt'te fırınlarda, inşaatlarda ve kahvehanelerde çalışan bazı işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.

01.05.2016 17:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Fırın işçilerinin çalışması

Pide fırınında çalışan usta

İnşaat işçilerinin çalışması

Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi'nin konuşması

İnşaat işçisi Mehmet Kaya'nın konuşması

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü

Siirt'te bazı işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi

Siirt'te fırınlarda, inşaatlarda ve kahvehanelerde çalışan bazı işçiler, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü çalışarak geçirdi.

Siirt Fırıncılar Odası Başkanı Hayrettin Elçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki 70 ekmek fırınında çalışan yaklaşık 500 işçinin 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de çalıştığını söyledi.

Gıda hizmetini aksatmamak için bayramı kutlayamadıklarını ifade eden Oda Başkanı Elçi, "Bayram olmasına rağmen fırınlarımız çalışıyor. Usta ve çıraklarla beraber 500'e yakın kişi çalışmaya devam ediyor. Bizim ne hafta sonumuz, ne özel günümüz, ne de bayramımız var. Herkesin bayramını da kutluyorum." dedi.

Elçi, ileriki yıllarda herkes gibi 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamayı dilediklerini kaydetti.

İnşaat işçisi Mehmet Kaya ise, 10 yaşından beri inşaatlarda çalıştığını, eve ekmek parası götürmek için bayramı kutlayamadığını belirtti.

Kaya, şöyle konuştu:

"40 yılım inşaatlarda geçti. Bugün bayramdır. Fakat bize bayram da yok. 9 çocuğum var. Ekmek parası için mecburen her gün çalışıyorum. Bu, bir ekmek davasıdır. Biz de, bayramdan önce ülkemizde huzur ve barış istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz."

İnşaat işçisi Kamil Kayalı da, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü bayram olarak kutlayamadıklarını ve işçi sendikaları kadar şanslı olamadıklarını kaydetti.

Kahvehanede çalışan Bekir Yıldız, evlenmek için para biriktirdiğini ve bu nedenle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de çalıştığını bildirdi.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü\'nü Çalışarak Geçirdiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Çalışarak Geçirdiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement