1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika
Yerel

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı

Tören kapsamında Kaleiçi Yat Limanı açıklarında denize çelenk bırakıldı.

01.07.2014 11:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Antalya'da 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı dolayısıyla ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'nda yapıldı. Tören kapsamında, Antalya Liman Başkanlığı, Deniz Ticaret Odası ve Gemi Mühendisleri Odası Antalya Şubesi temsilcileri tarafından, Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Etkinlikler kapsamında Kaleiçi Yat Limanı açıklarında da tören gerçekleştirildi. Antalya Liman Başkanı Murat Müftüoğlu, Antalya Deniz Ticaret Odası Yönetim Başkanı İnanç Kendiroğlu ve Gemi Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Ahmet Ünver, yat limanı açıklarında denize çelenk bıraktı.

Kendiroğlu, tören sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'nın deniziyle ünlü olduğunu belirterek, "Denizin altı da üstü de bizim. O yüzden insanlardan özellikle denize saygı göstermelerini bekliyoruz" dedi.

Antalya'da denizciliğin son yıllarda oldukça geliştiğine işaret eden Kendiroğlu. Antalya- Kemer arasında başlayan deniz taşımacılığının da kent için çok büyük bir mesafe olduğunu vurguladı.

Kendiroğlu, sadece turizm için kullanılan denizi artık farklı yönlerde de kullanmaya başladıklarını ifade ederek, "İnşallah Antalya'ya yeni liman ve marinalar kazandırdığımız zaman körfezi daha renkli göreceğiz" diye konuştu. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement