10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika
Yerel

10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri

10 Kasım Atatürk\'ü Anma Törenleri

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74.yıldönümünde Aydın'da düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2012 10:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde Aydın'da düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah saatlerinde Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenklerin konulması ile başlayan törenler Atatürk'ün kendi sesinden 10. Yıl Nutku'nun dinletilmesiyle devam etti. Saat 09.05'de sirenlerin çalınmaya başlamasıyla birlikte tüm Türkiye'de olduğu gibi Aydın'da da hayat durdu. 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı'nın okunduğu Aydın'daki anma törenleri daha sonra çeşitli etkinliklerle devam etti.

Aydın'daki Atatürk'ü anma törenlerine Aydın Valisi Kerem Al, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Halil İbrahim Aktemur, askeri erkan, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

KALINOMUZ VE GERMEN GEÇ KALDI

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz ile Aydın Baro Başkanı Sümer Germen çelenk koyma törenine kısa süreli de olsa geç kalırken, protokoldeki yerlerini aldılar.

Atatürk Meydan'ındaki ilk anma töreninin ardından Aydın'daki törenler, Aydın Kültür Merkezi Hidayet Sayın Konferans Salonu'nda düzenlenen program ile devam etti. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Kasım Atatürk'ü Anma Törenleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement