10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Cankaloğlu: "Basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazanç doğru bilgiyi ulaştırmaktır"

09.01.2015 18:04

Alperen Ocakları Edirne Şube Başkanı Alpaslan Cankaloğlu, basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazancın doğru bilgiyi ulaştırmak olduğunu bildirdi.

Cankaloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, çağın en dinamik mesleğinin gazetecilik olduğunu söyledi. Haberin zamanla yarıştığını aktaran Cankaloğlu, şunları kaydetti:

"Basın mensupları, yeri geldiğinde fiziksel ve duygusal olarak çok zor şartlarda çalışmak zorunda kalmaktadır. Basın mensuplarının yaptıkları işten beklediği tek kazanç doğru bilgiyi ulaştırmaktır. En doğru haberi halka ulaştırmak için verilen emek ve çaba, paylaşılan fikirler ve duygular ile mesai saatlerinin pek de söz konusu olmadığı bu meslekte kazanılan manevi zenginliğin, ne kadar çok insana ulaşılırsa o oranda arttığına inanıyorum. Herkesi daha çok gazete daha çok dergi okumaya, okurken de edinilen bilgiler kadar o bilgilerin bize nasıl ulaştığını bir kez düşünmeye davet ediyorum."

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası

Uzunköprü Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO), 10 Ocak Çalışan Gazaetecileri günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Mesajda, gazetecilerin fikir işçisi olduğu belirtildi. Gazeteciliğin önemli bir meslek dalı olduğu belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"10 Ocak, gazetecilerin bir fikir işçisi olarak haklarını düzenleyen 212 sayılı yasanın kabulünün yıl dönümü. 10 Ocak 1961 günü Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren yasa ile gazetecilerin bazı sosyal ve ekonomik hakları güvence altına alındı. Çağımızın en önemli mesleklerinden biri olan, zaman kısıtlaması olmadan çalışan, doğru haberleri yerinde ve vaktinde kamuoyuna sunmak için yarışan değerli basınımıza emeklerinden dolayı bir kez daha teşekkür etmek isteriz." - Edirne

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement