Kamuda TOGG dönemini başlatan karar! Yabancı menşeili araç kullanımı yasaklandı - Son Dakika
Ekonomi

Kamuda TOGG dönemini başlatan karar! Yabancı menşeili araç kullanımı yasaklandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından açıklanan kamuda tasarruf paketince kamu personellerinin kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklandı. Bu karardan sonra gözler TOGG'a çevrilirken, kamuda yerli otomobilimize düşen görevler de artacak.

13.05.2024 11:34

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in açıkladığı kamuda tasarruf tedbirleri kapsamında uygulamaya geçirilecek önlemler arasında en dikkat çekici başlıklardan biri de, kamuda yabancı araç alımına getirilecek yasaklar oldu.

TOGG'A DÜŞEN GÖREVLER ARTACAK

Alınan kararlar neticesinde yabancı marka araç kullanımı yasaklanacak. Savunma ve güvenlik alanları haricinde, kamuda personel servisi hizmeti, toplu taşıma imkanı olan bölgelerde kaldırılacak. Alınan bu karar sonrasında yerli aracımız TOGG'a düşen görevler de artacak.

YENİ ARAÇ ALINMAYACAK

Yabancı araç alımının yasaklanması dışında, kamuya ait araç sayısının da azaltılacağını belirten Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek şöyle devam etti; "Kamuda yeni araç almayı ve kiralamayı 3 yıl süreyle durduruyoruz. Kanunla izin verilenler hariç yabancı menşeili araç kullanımı yasaklanacak. Ayrıca mevcut kiralık taşıt sözleşmelerinin yenilenmesi izne tabi olacak. İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış taşıtlar tasfiye edilecek. Savunma ve güvenlik hariç, kamuda personel servisi hizmeti toplu taşıma olan yerlerde kaldırılacak."

Kamuda TOGG dönemini başlatan karar! Yabancı menşeili araç kullanımı yasaklandı

ERBAŞ'IN ARACI GÜNDEM OLMUŞTU

Kamuda tasarruf tedbirleri adım adım hayata geçerken, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın makam aracını değiştirdiği iddiası çok konuşulmuştu. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "2023 senesinden itibaren Başkanlığımız envanterine giren TOGG marka araç, makam hizmetlerinde kullanılmaktadır. Haberlere konu edilen araç ise Başkanlığın yoğun şehir dışı programlarından ötürü ihtiyaca binaen kiralanmaktadır" denilmişti.

Son Dakika Ekonomi Kamuda TOGG dönemini başlatan karar! Yabancı menşeili araç kullanımı yasaklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Gültekin Konukcu: zamanında yedin hurmalar şimdi tırmalar 1 0 Yanıtla
  • Dan: 3 senede ekonomiyi duzelt, sonra tekrar basa don o zaman. 1 0 Yanıtla

Advertisement