10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ile Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

10.01.2015 09:48

Arpaçay Kaymakamı Faruk Erdem ile Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Karaçanta mesajında, bağımsız ve özgür basının demokratik bir hukuk devletinin en önemli ögelerinden biri olduğunu belirterek, basının özgür olmadığı bir ülkede demokrasiden ve özgürlüklerden söz edilemeyeceğini kaydetti.

Demokrasinin temel taşlarından olan basının, düşünce, anlatım ve haber alma özgürlüğünün en etkili aracı olduğunu vurgulayan Karaçanta, "Bu anlamda kurumlarla bireyler arasında veri akışını sağlayarak demokrasinin korunması için önemli bir görev üstlenmektedir. Her türlü zorlu şartlarda, son derece özverili bir şekilde gayret göstererek, kendi etik değerlerini de titizlikle takip eden, tarafsız habercilik unsurlarını göz önünde bulunduran gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Arpaçay Kaymakamı Erdem

Kaymakam Erdem de mesajında, basının, demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu belirtti.

Tarafsız, ilkeli ve etik-ahlak kurallara uyan bir basının, toplumsal kalkınma ve ilerlemenin sağlanmasında yadsınamaz katkıları olduğuna değinen Erdem, haber alma, kamuoyu oluşturma ve bilgi akışı yoluyla halkın yaşama etkin bir biçimde katılımını kolaylaştıran gazetecilerin, aynı zamanda toplumun gözü, kulağı, sesi olarak da bir kamu görevi yerine getirdiğini kaydetti.

Erdem, mesajında şunları kaydetti:

"Toplumun gelişimi ve kalkınma sürecinde toplumsal mekanizmaların daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olan basınımız, hukuk ve evrensel değerler doğrultusunda doğru ve güvenilir haber verme, tarafsızlık, özel hayata saygı gibi ilkelere bağlı kalarak faaliyet sunmalıdır. Bu duygularla her biri birer "fikir işçisi" olan gazetecilerimizin bu anlamlı gününü kutlarken görev sırasında hayatını kaybeden basın çalışanlarını rahmetle anıyor; tüm basın mensuplarımıza meslek hayatlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum." - Kars

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement