10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Ekonomi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

TESK Genel Başkanı Palandöken: Gazeteciler doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutarlar"

10.01.2015 12:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, gazetecilerin doğru, ilkeli ve tarafsız haberlerle topluma ışık tuttuğunu bildirdi.

Palandöken, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Dünyadaki gelişmelerden doğru ve zamanında haberdar edilmeyen toplumların istenilen düzeyde gelişemeyeceğini ifade eden Palandöken, "Gazetecilik mesleği, önemli bir kamu hizmetinin yanında insanlık için olmazsa olmaz bir ihtiyaçtır. Gazeteciler, doğru, ilkeli ve tarafsız haberleri ile topluma ışık tutarlar" ifadelerini kullandı.

Palandöken, gazeteciliğin, toplumun gelişmesinde çok önemli ve büyük sorumluluklar taşıyan bir meslek olduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Basın, toplumun gerçekleri öğrenmesinde ve sesini duyurmasında önemli rol oynayan, bireyin haber alma hakkını sağlayan ve toplumdan gelen istekleri yansıtarak, kamuoyu oluşturulmasına aracılık yapan, düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracıdır. Demokrasinin ve çağdaş düzenlerin vazgeçilmez birer aktörü olan basın yayın organları, toplumun gözü, kulağı, aynası ve sesi konumundadır. Bu sebeplerle basın emekçilerinin Çalışan Gazeteciler Günü'nü içtenlikle kutluyorum." - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement