10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

Beyşehir Belediye Başkanı Özaltun, gazetecilerle bir araya geldi.

11.01.2015 13:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede çalışan gazetecilerle bir araya geldi.

Beyşehir Belediyesi'ne ait Taşköprü Aile Çay Bahçesi Sosyal Tesisleri'nde ilçede görev yapan gazetecileri bir araya getiren Özaltun, gazetecilerin gününü tebrik etti.

"10 Ocak'a sadece gazeteciler günü demek doğru olur mu bilmiyorum, ama günümüzde buna  radyo, televizyon, internet gazeteciliğinin de dahil olmasıyla genel bir medya grubu olarak mesleği  tarif edebiliriz"diye konuşan Özaltun, her yıl 10 Ocak'ta gazetecilerle bir araya gelmeyi  bundan böyle geleneksel hale getireceklerini söyledi.

Gazeteciliğin ve televizyonculuğun ne kadar zorlu bir meslek olduğunu çok iyi bildiklerini aktaran Özaltun, habercilerin nerede bir olay varsa kendi can güvenliğini bile risk ederek orada olduğunu, kamuoyunu doğru bilgilendirme haber verme adına cansiperane ve fedakarca gece gündüz ve mesai mevhumu gözetmeksizin çalıştığına vurgu yaptı.

Özaltun, Beyşehir basınının Beyşehir Belediyesi'nin de  yaptığı hizmet ve faaliyetleri sürekli olarak takip ederek özellikle son günlerde yapılan karla mücadele çalışmalarında kendileriyle birlikte yaşadıkları sıkıntılara da ortak olarak haber takibi yaptığını belirtti. Bölgede yaptıkları hizmetleri  doğru bilgilerle kamuoyuna aktararak bilgilendiren gazetecilere bu anlamda teşekkür ettiklerini de dile getiren Özaltun, Beyşehir'de gazetecilik mesleğinin bugüne kadar Konya'nın taşra ilçelerinde de hep en ön sıralarda yer aldığını söyledi.

Beyşehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şeref Yaşar ise 10 Ocak'ın neden her yıl gazeteciler günü olarak kutlandığının tarihçesinden bahsetti. 10 Ocak'ın aynı zamanda basın bayramı olarak kutlandığını ve gazetecilere tanınan haklar açısından çok önemli bir tarih olduğunu vurgulayan Yaşar, Beyşehir basınının da fedakarlık ve özveri mesleği olan gazeteciliği en iyi şekilde yaparak bölgenin sesi kulağı olmaya çalıştığını söyledi.

Beyşehir basınının Konya ilçeleri arasında çok önemli bir yere sahip olduğunu, ilçede başka  pek çok ilçeye nasip olmayan 3 günlük gazete,  bir yerel televizyon, 2 yerel radyonın bu mesleği icra ettiğinin altını çizen Yaşar, yerel dergi ve internet haberciliği ile de günümüzde Beyşehir basınının çok iyi noktalara geldiğini aktardı. - Konya

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement