10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlamalarına Yoğun İlgi - Son Dakika
Yerel

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlamalarına Yoğun İlgi

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları, bazı kurumlardan ve sivil toplum kuruluşlarından gönderilen mesajlarla devam etti.

09.01.2015 19:19  Güncelleme: 20:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü kutlamaları, bazı kurumlardan ve sivil toplum kuruluşlarından gönderilen mesajlarla sürdü.

Şanlıurfa Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı, mesajında demokratik toplumun en temel dinamiklerinden birinin gazetecilik olduğuna dikkat çekti. Pınarbaşı, "Demokratik toplumun en temel dinamiklerinden biri olan zaman ve mekan mefhumu gözetmeksizin, her zaman ve her yerde büyük bir özveri ile çalışan, vatandaşların gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkını sağlayan, ilkeli, tarafsız, sorumlu Gazetecilik anlayışını başarıyla yerine getiren değerli Gazetecilerimizin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü Teşkilatım adına kutluyor, bu vesile ile görevini yaparken hayatlarını kaybeden Gazetecileri Rahmetle anıyorum" ifadesini kullandı.

Şanlıurfa Gazeteciler Derneği Başkanı Kamil Güler, gazetecilerin başarılarıyla olduğu kadar, çektikleri sıkıntılarıyla da anıldığını ifade etti. Gazeteciliğin dünyanın en zor ve en onurlu mesleklerinden bir olduğunu belirten Güler, bugünün özellikle gazetecilerin çalışma şartlarının yeniden gündeme geldiği özel bir gün olduğunu kaydetti. Şanlıurfa'da görev yapan gazetecilerin haber takibi ve bilgi edinme konusunda çektikleri sıkıntıları devamlı dile getirip yetkililere ilettiklerini ancak, sıkıntıların devam ettiğini belirten Güler, internet medyasının devreye girmesiyle doğru habere çok daha hızlı ulaşıldığını ve artık gazetecilerin saniyelerle yarıştıklarını dile getirdi.

Gazeteciliğin esas görevleri arasında toplumu bilgilendirme hakkı, aynı zamanda vatandaşın doğru haber alma hakkıyla eş değer olduğunu belirten Güler, gazetecilere yapılacak engellemenin, 'vatandaşın haber alma hakkını engelleme' olacağını vurguladı. Güler, gerek internet haber sitelerinin, gerekse bu haber sitelerinde çalışanların sayısının hızla artmasına rağmen yasal eksiklikler nedeniyle internet gazetecilerinin güvencesiz bir şekilde çalıştıklarını da kaydetti. Güler; Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı Taslağı' hazırlandığını ancak 15 maddelik tasarının TBMM'nin henüz gündemine gelmemesi nedeniyle sorunun halen devam ettiğini belirtti.

"Sadece 10 Ocak'ta Hatırlanan Meslektaşlarım" ifadesi ile mesajına başlayan Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Dernek Başkanı Tahir Gülebak, "10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde Türkiye genelinde çalışan basının durumunu göz önüne alırsak, bu sektörde çalışan insanların durumunun çok vahim olduğunu maddi ve manevi imkansızlıklar içerisinde kıvrandıklarını bütün kamuoyu bilmektedir. Ülkemizde çalışan gazetecilerden ziyade Şanlıurfamızda çalışan gazeteci arkadaşların maddi imkansızlıklar içinde olduklarını görmekteyiz. Ülkemizin açlık sınırının asgari ücret olduğu kamuoyunda lanse ediliyor, maalesef Şanlıurfa'da bu sektörde çalışan meslektaşlarımız asgari ücreti dahi alamamaktadır ve alamadığı için kolonları yıkılmış bir ev gibi, hem Şanlıurfa'mızın hem ülkemizin dördüncü gücü dersek kendimizi aldatmaktan ileri gidemeyiz. Bu yüzden bu sektörde çalışan meslek arkadaşlarımızın çok hızlı bir şekilde sendikalaşmaya gitmeleri için ve Şanlıurfa Çalışan Gazeteciler Derneği olarak bu konuda elimizden gelenin sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bütün meslektaşlarımızın bilmesini isterim. Özellikle sahada çalışan Gazeteci arkadaşlarımız çeşitli sözlü ve fiili şiddete maruz kalmaktadırlar. Şiddet olaylarının sonuna kadar takipçisi olacağımızı, bu sektörde çalışan meslektaşlarımızın 24 saat yanlarında olacağımızı ve haklarını sonuna kadar savunacağımızı bilmelerini isterim" diyerek tüm medya çalışanlarının gününü kutladı.

Gazeteciliğin fedakarlık isteyen, zahmetli bir görev olduğunu dikkat çeken Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Celal Çiftçi, "Basın kuruluşlarında görev yapan gazeteciler, toplumun çıkarlarını göz önünde bulundurarak halkın doğru haber alma özgürlüğü yolunda hizmet etmek gibi büyük bir görevi üstlenmiş durumdadır. İlimizde görev yapan gazetecilerimizin bu görevi başarıyla sürdüklerine olan inancım tamdır. Tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla vatandaşlarımızın gözü kulağı olmaya özen gösteren çalışan gazetecilerimizin ekonomik sorunların yaşanmadığı daha hür bir ortamda hizmet etmelerini diliyor, basınımızın değerli çalışanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Çiftçi, çalışanların özlük haklarının iyileştirilmesini ve yıpranma payından faydalanmak için 'sarı basın kartı taşıma zorunluluğunun' kaldırılmasını talep ettiklerini de kaydetti.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa temsilciliği tarafından gönderilen mesajla gazetecilerin günü kutlandı. - ŞANLIURFA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlamalarına Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement