101 Suriyeliye 69 Can Yeleği - Son Dakika
Güncel

101 Suriyeliye 69 Can Yeleği

İzmir'de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek üzere yola çıkan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 101 Suriyeli yakalandı.

25.08.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de polis tarafından düzenlenen iki ayrı operasyonda, yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmek üzere yola çıkan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 101 Suriyeli yakalandı. Kaçakların bulunduğu minibüslerde yapılan aramalarda 69 can yeleği, 16 şambrel ve 3 pompa ele geçirildi.

İzmir Emniyet Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti Büro Amirliği'ne bağlı polisler, yasadışı yollardan Yunan adalarına geçmek isteyen kaçaklara yönelik ilk operasyonu, Aydın Çevre Yolu'nda düzenledi. Durdurulan minibüste, 9'u kadın, 12'si çocuk olmak üzere toplam 52 Suriyeli yakalandı. Minibüsteki aramalarda, 36 can yeleği, 6 şambrel ve 2 şişirme pompası ele geçirildi. Bu kişileri yurt dışına çıkartmak istediği belirtilen Türk vatandaşları A.Ç. ile B.A. da gözaltına alındı.

Polis ekipleri ayrıca Buca- Aydın Otoyulu'nda operasyon düzenledi. Bu operasyonda, 10'u çocuk 5'i kadın olmak üzere toplam 49 Suriyeli yakalandı, 33 can yeleği, 1 pompa ve 10 şambrel ele geçirildi. Organizatör olduğu ileri sürülen B.D. de gözaltına alındı. Operasyonda yakalanan Suriyeli sayısının 101, ele geçen can yeleklerinin ise 69 olması dikkat çekti. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheliden A.Ç. ile B.D. tutuklandı, diğer şüpheli B.A. ise, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 101 Suriyeliye 69 Can Yeleği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement