107 Ülkenin Bağımsız Olarak Tanıdığı Kosova'da İlk Konsolosluğu Önümüzdeki Ay Türkiye Açıyor - Son Dakika
Güncel

107 Ülkenin Bağımsız Olarak Tanıdığı Kosova'da İlk Konsolosluğu Önümüzdeki Ay Türkiye Açıyor

Enis TABAK - KOSOVA / DHA - Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla memleketi Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosovalı Türk STK temsilcilerle bir araya geldi.

25.04.2015 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Enis TABAK - KOSOVA/ DHA - Kosova Türkleri Milli Bayramı dolayısıyla memleketi Kosova'ya gelen Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosovalı Türk STK temsilcilerle bir araya geldi. Türkiye'nin Balkanlar ve Kosova Türkleri Politikaları konulu panelde konuşan Koru, Türkiye Cumhuriyeti'nin her zaman ve her türlü destekle Kosova halkının yanında olacağını söyledi. Aslen Kosovalı olan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru Kosova'da bulunmaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Koru: Başkonsolos Atandı DHA'ya konuşan Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Kosova'da uzun yıllay Büyükelçilik olarak görev yaptıklarını söyledi. Kosovalı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Prizren'in Türkiye açısından önemli bir yer olduğunu vurgulayan Koru, Prizren'de çok fazla Türk soylu kardeşimiz yaşıyor ifadelerini kullandı. Bir süre önce Prizren'de bir başkonsolosluk binasının alındığını söyledi. Yaklaşık bir yıldır bunun üzerinde çalışıyorduk. Buraya bir atamada gerçekleştirdik. Bir kaç ay içerisinde yeni başkonsolosumuz gelecek ve Prizren'de göreve başlayacak. Bu şekilde Prizren'le ilişkilerimizi önümüzdeki dönemde çok daha geliştirmiş olacağız.

Koru, Sözde Ermeni soykırıma karşı detek veren Kosova'ya teşekkürler

Biliyorsunuz 23 Nisan'da bütün Türkiye'de bir bayram kutladık. Ondan sonra 24 Nisan'da 1915 olaylarının 100. yılı vesilesiyle bazı törenler yapıldı. Yurt dışında özellikle soydaşlarımızın, vatandaşlarımızın Türkiye aleyhinde karar alan ülkelere karşı bir protesto gösterileri yaptığını biliyoruz. Bu da bize mutluluk verdi bunu da destekliyoruz. Aynı şekilde Kosova'da da hem Türk soylular hem de Türkiye ile çok yakın ilişkisi olan Kosova vatandaşları Arnavutlar bize destek verdiler bundan büyük bir mutluluk duyduk.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 107 Ülkenin Bağımsız Olarak Tanıdığı Kosova'da İlk Konsolosluğu Önümüzdeki Ay Türkiye Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement