11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - - Son Dakika
Kültür Sanat

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali -

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum'da başladı.

13.07.2014 10:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Bodrum'da başladı.

İlçeye bağlı Gümüşlük Mahallesi'ndeki Koyunbaba Antik Taş Ocağı'nda düzenlenen festivalin açılış konserini, devlet sanatçı piyanist Gülsin Onay verdi.

Gülsin Onay programına Johann Sebastian Bach'ın "Artita no.1 in b flat Major BWV 825" adlı eseriyle başladı. Sanatçı daha sonra Elgar'dan "In Smyrna" ve Felix Mendelssohn-Bartholdy'den "Variations sérieuses in D minor op.54" adlı eserlere yer verdi.

Programın ikinci yarısında Gülsin Onay, Frederic Chopin'in üç eserini seslendirdi. İlk olarak, "Ballad no.3 in A flat Major op.47", ardından "Nocturne in E flat major, op.9 no.2" ve son olarak "Sonata no.2 in B flat minor op.35 (Funeral March)"a yer veren dünyaca ünlü piyanist, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

Yaklaşık iki saat süren konser sonunda Gülsin Onay ayakta alkışlandı.

Uluslararası müzik çevrelerinin ilgisini her geçen yıl daha fazla çekmeyi başaran Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, bu yıl da dünyaca ünlü müzisyenleri, 25 asırlık antik taş ocağında konuk edecek.

Mausolleion Anıt Mezarı'nın yapımında kullanılan taşların çıkarıldığı Koyunbaba Antik Taş Ocağı, özellikle olağanüstü akustiği ve manzarasıyla dikkat çekiyor.

Festival 15 Ağustos tarihine kadar devam edecek.

11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali -
Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat 11. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement