112 Sağlık Ekibine Saldıranlara Para Cezası - Son Dakika
Güncel

112 Sağlık Ekibine Saldıranlara Para Cezası

Eskişehir'de 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekibine saldırdıkları gerekçesiyle yargılanan 3 hasta yakını 3'er bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

06.04.2014 10:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de 112 Acil Servis ambulansında görevli sağlık ekibine saldırdıkları gerekçesiyle yargılanan 3 hasta yakını 3'er bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Olay, 30 Ekim 2013 tarihinde Orhangazi Mahallesi Aydın Sokak'ta meydana geldi. Solunum sıkıntısı çeken A.S. adlı kadını hastaneye götürmek isteyen sağlık görevlileri G.Y., D.İ. ve S.P. ile hasta yakınları M.S., H.K. ve S.K. arasında tartışma çıktı. İddialara göre hasta yakınları, A.S.'nin sedyeye düzgün yatırılmadığını öne sürüp, ambulansa kendileri de binmek istedi. Sağlık görevlileri hasta yakınlarını ambulansa bindirmedi. Çıkan tartışmanın ardından yaşanan arbede sırasında acil tıp teknisyeni G.Y. hafif şekilde yaralandı. Sağlık görevlileri, 155 Polis İmdat hattını arayarak saldırıya uğradıklarını belirtip, yardım istedi. Daha sonra hasta, ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırdı.

Sağlık görevlileri G.Y., D.İ. ve S.P.'nin şikayeti üzerine hasta yakınları M.S., H.K. ve S.K. hakkında Eskişehir 3'üncü Sulh Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Mahkeme, tutuksuz yargılanan 3 sanığı acil tıp teknisyeni G.Y.'yi yaralamak suçundan 3'er bin lira adli para cezasına çarptırdı.

Sağlık Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, sağlık görevlilerine yapılan saldırıları kınadıklarını ifade ederek, 'Sağlıkta Şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını istedi. Tekin, "Fedakarca görevlerini yapan, tek derdi insanımızın hayatını kurtarmak olan sağlık çalışanlarına yapılan bu şiddete yeter artık, diyoruz. Verilen mahkeme kararı bir nebze olsun sağlık çalışanlarını rahatlatmışsa da sağlık çalışanlarına yönelik şiddete ve saldırılara tamamen 'dur' diyecek, şiddet uygulayanlara caydırıcı cezaların olduğu 'Sağlıkta şiddet Yasası'nın bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz" dedi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 112 Sağlık Ekibine Saldıranlara Para Cezası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement