13. Gap Oscarı 30 Eylül Tarihine Ertelendi - Son Dakika
Yerel

13. Gap Oscarı 30 Eylül Tarihine Ertelendi

13. Gap Oscarı 30 Eylül Tarihine Ertelendi

Bu yıl 13. sü düzenlenecek olan GAP Oscarı ödül töreni darbeye teşebbüs nedeniyle ertelendi.

19.07.2016 18:45

Bu yıl 13. sü düzenlenecek olan GAP Oscarı ödül töreni darbeye teşebbüs nedeniyle ertelendi.

29 Temmuz tarihinde yapılması planlanan GAP Oscarı ödül töreni yaşanan darbe teşebbüsü nedeniyle 30 Eylül tarihine ertelendi.

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, 29 Temmuz 2016 Cuma günü yapılacak olan 13.GAP Oscar'ı ödül töreninin darbe teşebbüsü ve yaşanan acıların tazeliği nedeniyle 30 Eylül tarihine ertelendiğini açıkladı.

Kıymaz, "GAP Gazeteciler Birliği ve Romanya- Türkiye Ticaret Sanayi Odası iş birliğiyle bu yıl 13.sünü düzenleyeceğimiz uluslararası GAP Oscar'ı ödül töreni Türkiye'mizde yaşanan darbe teşebbüsü ve demokrasinin korunması için hayatlarını feda eden vatandaşlarımızın acılarının taze olması münasebetiyle erteleme kararı aldık. Ödül töreni daha önce planlandığı gibi Romanya Cumhuriyeti'nde 30 Eylül 2016 Cuma günü yapılacaktır" dedi.

Genel Başkan Zeynal Abidin Kıymaz, darbeye teşebbüs ile ilgili ise yaptığı açıklamada, "Yüce Türk milletimizin iradesine karşı düzenlenen, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak geçecek bu girişimi şiddet ve nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin yapısına halk iradesiyle seçilmiş hükümetine karşı kanunsuz bir darbeye kalkışması kabul edilemez. Meclisin bombalanmasına varan cüreti milletimiz, cumhuriyete, demokrasiye sahip çıkarak darbecilere geçit vermemiştir. Milletimizin sağduyusu cesareti göstermiştir ki Ülkemiz demokrasi yolunda emin adımlarla yürümeye devam edecektir. Türk Milleti, ülkenin geleceğine yapılan bu kalkışmaya karşı ülke genelinde meydanları doldurarak, tankların, silahların önüne canlarını koyarak dik durmuş, bu tutumu ile dünyaya demokrasisinin gücünü göstermiş adeta bir model olmuştur. TRT ve bazı özel kanalların ablukaya alınması, zorla bildiri okutulması basın camiamızı derinden sarsmış üzmüştür. Öte yandın darbe söylentilerinin başladığı ilk andan itibaren Türk medyası başarılı bir sınav vermiş, anayasal düzenin, halkın ve iradesinin yanında cesurca durmuştur" ifadelerini kullandı. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 13. Gap Oscarı 30 Eylül Tarihine Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement