15 Bin Öğrenciye Çevre Eğitimi Verilecek - Son Dakika
Güncel

15 Bin Öğrenciye Çevre Eğitimi Verilecek

15 Bin Öğrenciye Çevre Eğitimi Verilecek

Beylikdüzü Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve öğrencileri bilinçlendirmek amacıyla ilk ve ortaokullarda eğitim programına başladı.

11.10.2014 13:40  Güncelleme: 13:42

Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından bu yıl"Yenilenebilir Enerji" olarak belirlenen programla 15 bin öğrenciye yenilenebilir enerji kaynakları, dünyadaki ve ülkemizdeki tüketim-üretim durumu, atık yağ, pil, plastik gibi maddelerin nasıl toplanacağı ve nasıl değerlendirileceği hakkında bilgiler verilecek.

Beylikdüzü Belediyesi, çevre kirliliğini önlemek ve öğrencileri bu konuda bilinçlendirmek amacıyla 2014-2015 Eğitim-Öğretim yılında ilçede bulunan ilk ve orta okulları ziyaret ederek toplamda 15 bin öğrenciye eğitim vermeyi hedefliyor. Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan eğitim programının konusu "Yenilenebilir Enerji" olarak belirlendi.

Yenilenebilir enerji kaynakları, dünyadaki ve ülkemizdeki tüketim-üretim durumu, atık yağ, pil, plastik gibi maddelerin nasıl toplanacağı ve nasıl değerlendirileceği hakkında bilgilerin verildiği eğitim programı kapsamında, öğrencilere özellikle çevre kirliliğinin yol açtığı zararlar şemalarla gösterilerek anlatılıyor. Dünya üzerinde doğal olarak enerji üretilebilecek kaynakların doğru ve daha çok kullanılması gerektiğinin belirtildiği programda, yenilenebilir enerji hakkında yeterli bilincin sağlanması halinde atıklarla doğaya zarar vermeyerek enerjinin daha fazla üretilebileceği vurgulanıyor.

Eğitim programlarımız devam edecek

Eğitim programlarının yanı sıra Beylikdüzü'ne ve doğaya katkı sunmak amacıyla yenilenebilir enerji üzerine çeşitli etkinlikler de düzenleyeceklerinin bilgisini veren Çevre, Koruma ve Kontrol Müdürü Ersin Temel, çevreye ve doğaya duyarlılığın arttığı, vatandaşların daha da bilinçlendiği bir Beylikdüzü için bu tarz eğitim programlarına devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 15 Bin Öğrenciye Çevre Eğitimi Verilecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement