15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali" - Son Dakika
Yerel

15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"

15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"nin hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

23.07.2014 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediye Başkanı Faruk Köksoy, "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"nin hazırlıklarının tamamlandığını bildirdi.

Köksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, geleneksel hale gelen "15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali"nin bu yıl 1-3 Ağustos tarihinde kutlanacağını belirterek, festivalin her yıl olduğu gibi bu yılda gerek yurt içi gerekse de yurt dışında katılımlarla renkli geçeceğini söyledi.

Bunun en büyük sebebinin Ramazan Bayramı'na denk gelmesinin olduğunu dile getiren Köksoy, "Bu yıl festivalimizin özellikle İstanbul, Ankara ve Bursa gibi hemşehrilerimizin yoğun yaşadığı şehirlerde gelenlerin olacağını düşünüyoruz. Çünkü hemen bayramdan sonraya denk gelmesi bunda etki olacak. Ayrıca bir süredir bu şehirlere yönelik yaptığım ziyaretlerde de festivali konu ettik. Hemşehrilerimiz ve STK'ları Ardahan'a davet ettik" dedi.

Festival için tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade eden Köksoy, "Festivalimiz bu yılda yine dolu dolu geçecek. Her yıl olduğu gibi yine festivalimiz üç gün boyunca Çamlıçatak Mesire Alanında yapılacak. Üçüncü günü saat 20.00'de ise Ardahan Kalemizde konser yapılacak. Bu seneki festival etkinliklerimizde ulusal ses sanatçıları, yerel ses sanatçılarının yanı sıra ozanlarımız da yer alacak. Ayrıca bu sene ödüllü olarak, 'En leziz yöresel yemek yarışması', 'Rahvan at yarışması', 'Halk oyunları yarışması' ve 'En iyi arı yetiştiriciliği' yarışmaları da yapılacak" diye konuştu.

Köksoy, il dışı ve yurt dışından gelecek olan hemşehrilerini ağırlamaktan onur duyacağını sözlerine ekledi. - Ardahan

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 15. Ulusal Kültür ve Bal Festivali' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement