15 Yaşındakı Kosavalı Ressam Begolli İlk Sergisini Açtı - Son Dakika
Güncel

15 Yaşındakı Kosavalı Ressam Begolli İlk Sergisini Açtı

15 Yaşındakı Kosavalı Ressam Begolli İlk Sergisini Açtı

Yunus emre Türk Kültür Merkezi tarafından ilk kez başlatılan 'Genç Sanatkarlar Projesi' kapsamında Kosova'nın yetenekli genç sanatçılarından Renea Begolli, ilk kişisel sergisini açtı.

21.10.2014 14:49

Yunus emre Türk Kültür Merkezi tarafından ilk kez başlatılan 'Genç Sanatkarlar Projesi' kapsamında Kosova'nın yetenekli genç sanatçılarından Renea Begolli, ilk kişisel sergisini açtı. Katılımcılar ve sanat eleştirmenleri tarafından beğenilen sergide 15 yaşındaki sanatçının 25 eseri sanatseverlerle buluştu.

Priştine Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ndeki serginin açılışı, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ve konuk sanatçılar tarafından yapıldı. Serginin açılış konuşmasını yapan Büyükelçi Songül Ozan, "Genç ve büyük bir yetenekle karşı karşıyayız. Böyle bir yeteneği geliştirdiği için öncelikle Begolli ailesine teşekkür ediyoruz" dedi.

Büyükelçi Ozan konuşmasında Yunus Emre Kültür Merkezi'nin yaşlı, genç demeden tüm etnisitelerden yetenekleri bir araya getirerek çok güzel bir kültür hizmeti verdiğini vurguladı. İlk kişisel serginin açılmasından dolayı son derece mutlu olduğunu belirten Renea Begolli, genç olmasına rağmen, sergisini reddetmeyen Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ne minnettar olduğunu dile getirdi. Genç yetenek Renea Begolli, Yunus Emre portresini içeren bir tablosunu, Kültür Merkezi Müdürü Bülent Üçpınar'a hediye etti. Resim sergisi 31 Ekim tarihine kadar açık kalacak. - Priştine

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 15 Yaşındakı Kosavalı Ressam Begolli İlk Sergisini Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement