150 Yılın En Sıcak Yazında Enerji Tüketimi Rekor Seviyede - Son Dakika
Ekonomi

150 Yılın En Sıcak Yazında Enerji Tüketimi Rekor Seviyede

150 Yılın En Sıcak Yazında Enerji Tüketimi Rekor Seviyede

Dünya Meteoroloji Örgütü, toprak ve su yüzeyindeki sıcaklıkların 1880'den bu yana ilk kez en yüksek seviyeye ulaştığını ve sıcaklıkların artarak devam edeceğini bildirdi.

25.08.2014 10:45  Güncelleme: 12:07

Mayıs ayında toprak ve su yüzeyindeki sıcaklıkların 1880 yılından bu yana ilk kez en yüksek seviyeye ulaştığını bildiren Dünya Meteoroloji Örgütü uyardı. Hava sıcaklıkları artarak devam edecek.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yaptığı açıklamaya göre hava sıcaklıklarının hızla artmasıyla birlikte, klima kullanımı ve enerji tüketimi de rekor seviyelere ulaştı. Günlük elektrik tüketiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşıldığını dile getiren Bakan Yıldız, yüksek elektrik tüketimde, yoğun yaz sıcaklıkları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın etkili olduğunu belirtti.

ENERJİNİN YÜZDE 75'İNDEN FAZLASI ISITMA VE SOĞUTMA İÇİN

Konuyla ilgili açıklama yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk ise, "Ülkemizde enerjinin yüzde 372'si binalarda, yüzde 32'si sanayide ve yüzde 20'si ulaşımda harcanıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık yüzde 75'inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu durum, ülkemizdeki toplam enerjinin yüzde 26'sını binaları ısıtma ve ya soğutma için harcadığımızı gösteriyor" dedi.

Yaz aylarında özellikle klima kullanımlarının artmasıyla kullandığımız enerjinin yalıtımsız ya da kötü yalıtılmış duvarlar yüzünden ortamdan kaybolduğunu da sözlerine ekleyen Dindoruk, kışın ısıtma giderlerini ortalama yüzde 50 oranında düşüren ısı yalıtımının yazın da yapılarda doğal klima etkisi oluşturduğunu ifade etti.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi 150 Yılın En Sıcak Yazında Enerji Tüketimi Rekor Seviyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement