18. Karadenizliler Yayla Şenliği'ne Doğru - Son Dakika
Yerel

18. Karadenizliler Yayla Şenliği'ne Doğru

Karadenizliler Kültür ve Yarımlaşma Derneği (KAR DER) Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, 18. Karadenizliler Yayla Şenliği'nin 14 15 Haziran tarihlerinde Ankara'da düzenleneceğini bildirdi.

10.06.2014 18:25

Karadenizliler Kültür ve Yarımlaşma Derneği (KAR-DER) Genel Başkanı Ali Hacıfazlıoğlu, 18. Karadenizliler Yayla Şenliği'nin 14-15 Haziran tarihlerinde Ankara'da düzenleneceğini bildirdi.

Hacıfazlıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şenliğin Karapürçek Meşeli Dağı KARDER yaylasında gerçekleştirileceğini belirtti.

Karadeniz kültürünün en önemli yaşam şekillerinden biri olan "yaylacılık" geleneğinin, büyük şehirlerde yaşayan Karadenizliler tarafından da bilinmesi gerektiğini, bu geleneğin yaşatılmasına katkı sağlamaya çalıştıklarını kaydeden Hacıfazlıoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Memleketlerinden uzak kalan Karadenizli hemşehrilerimize o duyguyu yaşatabilmek amacıyla her yıl düzenlenen şenlik, derneğimiz tarafından 170 bin ağaç dikilerek orman haline getirilen ve KAR-DER Ormanı adı verilen alanda gerçekleştirilecek. Şenlik, siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının temsilcileri ile Türkiye'nin bir çok yerinden bu etkinliği izlemek isteyen vatandaşlarımızın katılımıyla yapılıyor. 14-15 Haziran tarihinde yapılacak olan yayla şenliği, Karadeniz müziğinin parlayan yıldızı Selçuk Balcı, Cimilli İbo, Yasemin Yıldız, Turan Topçuoğlu, İslam Yıldız, Hızır Dinçer, Erdinç Çolak, Tanju Topal, Zafer Tekgümüş ve Muhsin Bayburtlu başta olmak üzere, yöremiz sanatçılarının ve halk oyunlarının katılımıyla gerçekleştirilecektir." - Zonguldak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18. Karadenizliler Yayla Şenliği'ne Doğru - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement