18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü

Sadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Çanakkale Savaşı'nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdiğini bildirdi.

17.03.2015 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sadet Partisi Edirne İl Başkanı Ali Demirkıran, Çanakkale Savaşı'nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdiğini bildirdi.

Demirkıran, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 100 yıl önce askeri ve teknolojik güce güvenenlerin iman gücü ve kardeşlik karşısında unutamayacakları bir ders aldığını belirtti.

Türk askerlerinin Çanakkale'de din, vatan, namus ve bağımsızlık için şehit düştüğünü aktaran Demirkıran, şunları kaydetti:

"Çanakkale Savaşı'nda, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle yurdun dört bir yanından koşup gelen vatan evlatlarının omuz omuza savaşarak can verdi. Çanakkale destanı birlik ve beraberliğimizin ne kadar güçlü temellere sahip olduğunun en büyük göstergesidir. Milletimizin sahip olduğu bu üstün kardeşlik ve iman gücünü bilen emperyalist güçler şimdi karanlık emellerini gerçekleştirebilmek için kardeşliğimizi bozmaya çalışmaktadır. Ancak bir kez daha ifade etmek istiyorum ki milletimiz sahip olduğu tecrübe, şuurla bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu karanlık oyunlara dur demesini bilecektir. Bugün Türk - Kürt kavgası çıkarmak isteyenler için en güzel cevap Çanakkale sırtlarında yan yana yatan şehit dedelerimizdir."

-AGD Edirne Şube Başkanı İriş

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Abdülhamit İriş, dünyanın en güçlü donanmalarının boğazdan geçmemesi için iki yüz elli bin delikanlının kendi canından geçtiğini bildirdi.

İriş, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Çanakkale Savaşı(nın, öncesi ve sonrasıyla kadim bir inancın müdafaasının tezahürü olduğunu belirtti.

Eli silah tutan ve 45 kiloyu geçmiş her gencin İslam'ın baş şehri İstanbul'u korumak için cepheye alındığını anlatan İriş, şunları kaydetti:

"İstanbul düşerse Mekke düşecekti, Medine düşecekti, Kudüs düşecekti. Bunun farkında olan ümmetin kutlu anaları on dördünde, on beşinde olan kuzucuklarını cepheye gönderdiler. Dünyanın en güçlü donanmaları boğazdan geçmesin diye iki yüz elli bin delikanlı kendi canından geçti. Şehadet sadece taşın toprağın çiğnetilmemesi değil bilakis bir ruhun, bir anlayışın, bir inancın müdafaasıdır. Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle AGD olarak, ülke genelinde yoğun bir faaliyet içerisindeyiz. Her sene olduğu gibi bu sene de 250 bin şehidimiz için 250 hatim okuyoruz. Liseli gençlerimizi şehit dedeleriyle buluşturmak için nisan ayında Çanakkale'de olacağız. Önce denize, sonra toprağa, sonra gökyüzüne bakıp, şehadetin kokusunu alacağız. Metrekareye düşen altı bin mermiyi kendi vücutlarımızda hissedeceğiz. Sonra da bu ruhla bu coğrafyanın yeniden ayağa kalkması için çalışacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement