18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Akseki'de tören düzenlendi.

18.03.2015 14:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Akseki'de tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törene Akseki Kaymakamı Murat Beşikci, Belediye Başkan Mustafa İsmet Uysal, Garnizon Komutanı Yarbay Ümit Sarıkaya,  İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Semih Karakaş, yetkililer, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Anma programına, Akseki Belediye Kültür Salonunda devam edildi. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Programda öğrenciler tarafından şiirler okundu, Çanakkale Savaşı konulu sinevizyon gösterisi ile öğrenciler tarafından hazırlanan tiyatro oyunu sunuldu.

Komando Tabur Komutanlığında görevli Jandarma Jandarma Üsteğmen Üsteğmen Cem Eroğlu, Çanakkale Zaferi'nin, Türkiye Cumhuriyeti'nin doğuşunun mihenk taşı olduğunu vurguladı.

Eroğlu, şöyle konuştu:

"Çanakkale Zaferi, dünya tarihinde bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin değiştiği, olayların akışı üzerine Türk ulusunun belirleyici bir rol oynadığı, Kurtuluş Savaşı'mızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu, yüce Türk milletinin kahramanlık ve fedakarlığının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur."

Törenden sonra Akseki Jandarma Komutanlığında protokol üyeleri ve öğrencilere Çanakkale Savaşı'nda askerlerin yediği yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafı ikram edildi.

Öğle namazından önce ise Akseki Merkez Camii'nde şehitler için mevlit okutuldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement