18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika
Yerel

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü

Tatvan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tatvan ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Tatvan Kaymakamlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören Tatvan Belediyesi Kültür Merkezinde devam etti.

Kültür Merkezinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anma programı, Tuğ Ortaokulu Müdürü Namık Kemal Duman'ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Tatvan 10'uncu Motorlu Piyade Tugayı Komutanlığı'nda görevli Topçu Üsteğmen Hasan Çiçek, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ise "Çanakkale'nin önemini anlamamız için kendimize bu soruyu sormamız lazım. 'Çanakkale'de bu savaşı kazanmasak ne olurdu?' Bu sorunun cevabını alabilmemiz için ise o günün şartlarını çok iyi değerlendirmemiz lazım. Dünyada ki tüm gelişmelerin dini ve dili boyutlarını iyi değerlendirip, bunların sebep ve sonuçlarını araştırıp kafamıza yerleştirmemiz gerek" dedi.

Dünya konjonktürünü bilmeden, Çanakkale savaşının ne anlama geldiğini anlamak ve kavramanın çok zor olduğunu aktaran Erkan, şunları kaydetti:

"Bir savaş düşünün ki bir tarafta en modernize ve en donanımlı ordusu olan dünyanın her tarafından Çanakkale'ye asker getirmiş bir güç, diğer tarafta ise yokluk içinde bir güç, kuvvet. Çanakkale'ye gelen bu güç belki de Çanakkale'yi bir veya iki gün içinde geçeceğini düşünen bir güç. Ama öyle olmuyor. Bir komutan düşünün ki askerlerine 'Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum' diyor. Bu güçlü ordu karşısında böyle bir güç var. Savaş sonunda ise burada bir tarih yazılıyor. Bu nedenle şu anki varlığımızı bu savaşa borçluyuz. Bu vesileyle vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, yine şanlı ordumuza ve kahraman askerlerimize saygı ve şükranlarımı sunuyorum. Ayrıca bu gün bu programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Programa Tatvan Belediye Başkan Yardımcısı Abdulbaki Menteş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yılmaz, kurum amirleri, gaziler, şehit ve gazi yakınları katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü - Son Dakika


Advertisement