Taşova'da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Taşova'da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi

Taşova'da, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 99. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

18.03.2014 15:48  Güncelleme: 18:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçe Meydanında Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti.

Taşova İlçe Jandarma Komutanlığından Uzman Çavuş Deniz Erdoğan, günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, "Bugün Türk'ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99. yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin Şehitler Günü'nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Çanakkale Zaferi dünya literatüründe bir dönüm noktasının yaşandığı, güç dengelerinin tamamen değiştiği olayların akışı üzerinde Türk milletinin belirleyici ve aktif bir rol oynadığı ve de Kurtuluş Savaşımızın ilk meşalesinin tutuşturulduğu yüce Türk milletinin Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kahramanlık ve fedakarlıklarının doruk noktasına ulaştığı bir prestij ve azmin mücadelesi olmuştur" dedi.

İkinci program Yatılı Bölge Ortaokulu'nda düzenlendi. Buradaki program da saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Öğrenciler tarafından Çanakkale ile ilgili şiirler  okundu ve Çanakkale Geçilmez adlı oyun sahnelendi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Taşova'da Şehitleri Anma Töreni Düzenlendi - Son Dakika


Advertisement