198 Aktif Üye ile Özel Kur'an ve İlmihal Dersi - Son Dakika
Yerel

198 Aktif Üye ile Özel Kur'an ve İlmihal Dersi

198 Aktif Üye ile Özel Kur\'an ve İlmihal Dersi

Kırşehir’de 2005 yılında kurulan ve 198 aktif üyeye ulaşan Yunus Emre Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardım esaslı faaliyetlerine devam ediyor.

18.07.2014 10:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kırşehir'de 2005 yılında kurulan ve 198 aktif üyeye ulaşan Yunus Emre Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, yardım esaslı faaliyetlerine devam ediyor.

Dernek Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya, 'eğitim-kültür-sanat evleri, yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma - geliştirme merkezleri ve her kademede okullar açmaya çalışıyoruz' dedi.

Kaya, dernek adına düzenlenen ve faaliyetlerin anlatıldığı iftar programında yaptığı konuşmada, "Kırşehir Yunus Emre Eğitim Kültür Sanat Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimiz 2005 yılında kurulmuş olup, halen kayıtlı 198 üyesi bulunmaktadır. Tüm hizmet ve faaliyetlerimiz gönüllülük esasına göre yapılmaktadır. Gelirlerimiz, üye aidatları, aynı - nakdi yardımlar ve diğer bağışlardır.

Ülkemizde ve diğer ülkelerde ihtiyaç sahiplerine gıda, giyim, sağlık, eğitim, kültür, sanat, yakacak, kira, barınma, evlenme, yuva kurma, iş kurma, konut ve sair bütün hususlarda ayni, nakdi her türlü maddi ve manevi yardımda bulunmaktır. Üyelerin ve toplumun, hayri, manevi, dini, ilmi ve insani ihtiyaçlarını karşılamak, bilinçlendirmek, desteklemek ve bu amaçla her türlü faaliyeti yapmak veya yaptırmak esas gayemizdir" şeklinde konuştu.

GELİŞİM MERKEZLERİ VE OKULLAR AÇMAYA ÇALIŞIYORUZ

Her alanda aktif faaliyette bulunduklarını anlatan Kaya, "Amacı gerçekleştirmek için, eğitim-kültür-sanat evleri, yurt, kütüphane, dershane, etüt evleri, kurs, enstitü, ilmi araştırma - geliştirme merkezleri ve her kademede okullar açmaya çalışıyoruz.

Karakter eğitimi, Temel dini bilgiler, Okul derslerine destek programları, Sosyal ve Sportif faaliyetlerin yanı sıra erkek öğrencilerimiz için dernek merkezimizin eğitim salonunda,

kız öğrencilerimiz içinde, lalezar kadın eğitim ve kültür merkezimizde yapılmaktadır. 9 yıldır yürüttüğümüz yaygın eğitim programlarımıza öğrencilerimizi mutlaka göndermenizi bekliyoruz.

Kur' an Kursu binasının mülkiyeti derneğimize ait olup, kullanım hakkı 10 yıllığına İl Müftülüğümüze devredilmiştir.

Kur' an eğitimi ve diğer dini eğitim hizmetleri İl Müftülüğümüzce yürütülmektedir. Binanın fiziki ihtiyaçları ve diğer giderleri derneğimizce karşılanmaktadır. Yatılı Kız Kur' an kursumuz ilimizde tek olup, A- Sınıfı Kur' an kursu ve yüz yatak kapasiteye sahiptir. Kursumuza çevre illerden de öğrenciler gelmektedir.

Bu güne kadar yatılı kız kur' an kursumuza hafızlık için toplam 48 öğrenci müracaat etmiş olup, bunlardan 3 tanesi hafız olarak mezun olmuştur. 45 kişi ise halen hafızlık eğitimine devam etmektedir" ifadelerini kullandı. - KIRŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 198 Aktif Üye ile Özel Kur'an ve İlmihal Dersi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement