Tarık Akan'ın Oğlu: Biz Ölenin Ardından Ağıt Yakmayız - Son Dakika
Magazin

Tarık Akan'ın Oğlu: Biz Ölenin Ardından Ağıt Yakmayız

Kansere yenik düşen Tarık Akan'ın kurduğu okulun açılışında konuşan oğlu Barış Üregül, "Biz ölenin ardından ağıt yakmayız. Onu anlayarak yaşatmayı tercih ediyoruz" dedi.

20.09.2016 09:26  Güncelleme: 09:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hayatını kaybeden ünlü aktör Tarık Akan'ın 1991'de kurduğu Özel Taş İlköğretim Okulu'nda bu kez zil, onsuz çaldı.

"BUNDAN SONRA BU BAYRAĞI BEN DEVRALDIM"

Akan için saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde konuşan oğlu Barış Üregül, babasının felsefesini yaşatacağını belirterek, "Bu okulun babamın ve Mustafa Kemal Atatürk'ün izinden ayrılmaması için elimden gelen her şeyi yapacağıma son nefesime kadar söz veriyorum. Babam da bu okulun başarısının sürmesini isterdi. Bundan sonra bu bayrağı ben devraldım ve okulla ben ilgileneceğim" dedi.

Tarık Akan'ın Oğlu: Biz Ölenin Ardından Ağıt Yakmayız

"BİZ ÖLENİN ARDINDAN AĞIT YAKMAYIZ"

Okul Müdürü Ali Akdoğan ise "Tarık Akan bu okulun kurucusu ve kuruluş felsefesini belirleyen kişi. Burayı kurarken, özgür, düşünen, sorgulayan bireyler yetiştirmeyi amaçladı. Biz ölenin ardından ağıt yakmayız. Onu anlayarak yaşatmayı tercih ediyoruz. Yıl boyunca etkinliklerle Akan'ı anacağız" diye konuştu.

BAZI ÖĞRETMENLER AĞLADI

Açılış törenine Barış Üregül'ün yanı sıra, Akan'ın diğer oğlu Yaşar Özgür Üregül ve kızı Özlem Üregül de katıldı. Konuşmalar esnasında bazı öğretmenler göz yaşlarına hakim olamadı.

Okulda Tarık Akan için hazırlanan anı köşesinde Tarık Akan'ın fotoğrafının yanı sıra Can Yücel'in şiiri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kalpaklı görüntüsü yer aldı.

Tarık Akan\'ın Oğlu: Biz Ölenin Ardından Ağıt Yakmayız
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Magazin Tarık Akan'ın Oğlu: Biz Ölenin Ardından Ağıt Yakmayız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement